avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragerea marturiei - prezumtie marturie mincinoasa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragerea marturiei - prezumtie marturie mincinoasa?

Exita o prezumtie de marturie mincinoasa daca in procesul penal persoana isi retrage marturia ulterior punerii in miscare a actiunii penale (chiar daca marturia e adevarata)? Din acest motiv in unele cauze se pune in miscare actiunea penala a martorului care isi retrage marturia?
Cel mai recent răspuns: Mihăilă Sebastian , Avocat 14:00, 27 Februarie 2023
Si daca isi retrage marturia adevarata si va fi audiat din nou, ce v-a declara? Retragerea marturiei nu are consecinte juridice, doar daca aceasta este mincinoasa si nu se retrage pana retinere, arestare sau punerea in miscare a actiunii penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie catalin.racila catalin.racila am o problema cu 2 luni am nimerit intrun accident rutier.....am fost lovit de o motocicleta si mi sa fracturat un picior si am primit comotie ... (vezi toată discuția)
Se pedepsete marturia mincinoasa conform art 273 ncp? fanusteff fanusteff buna dimi am fost implicat intr-un proces pt ordin de protectie care a fost respins ca fiind nefondat soacra a fost citata ca martor si a facut ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la declaratie de martor florin 71 florin 71 Buna ziua, as vrea un răspuns din partea dvs. in urmatoarea problema. Am fost citat ca martor intr-un proces civil privind legalitatea unui contract de ... (vezi toată discuția)