avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua! dintr-un teren de 500 mp vreau sa donez 300 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua! dintr-un teren de 500 mp vreau sa donez 300 mp unuia ...

buna ziua! dintr-un teren de 500 mp vreau sa donez 300 mp unuia dintre cei doi copii .in aceasta situate cum functioneaza donatia cu scutire de raport, atunci cind se va dezbate mostenirea pentru restul terenului ramas in propietatea mea?
Cel mai recent răspuns: braun , utilizator 06:31, 27 Februarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu amândurora?
Discutați cu un avocat, ca să înțeleagă și el, mai întâi: ce vreți dvs. mai exact; de ce vreți ceea ce vreți (motivul determinant) etc. și apoi să vă sfătuiască în consecință.
Aici, ar trebui să aibă cineva chef să vă scrie un fel de suport de curs de drept civil, așa de amorul artei, fără să fie sigur că nimerește cam pe unde v-ar fi dvs. de folos...
Apropo, nu cumva v-ați gândit la FĂRĂ scutire de raport?
Ce urmăriți de fapt? Să-i dați unuia dintre copii un... avans din moștenire? Ori să-l nedreptățiți pe cel de-al doilea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2023
romascanu, moderator
donatie cu scutire de raport.pe lotul donat pentru a isi construi fiul o casa. lotul ramas ,care include si un imobil va fii ulterior donat celuilalt fiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate ciprinel ciprinel Buna seara.Bunicii mei cand au fost in viata au facut act de vanz.-cump.pe casa a doi copii din cei patru .intrebarea mea este daca unul din acei 2 frati cu ... (vezi toată discuția)
Testament-donatie DARSHAN DARSHAN Doresc sa fac testament si sa donez un imobil sotiei si copilului minor,un avocat mi-a spus ca este preferabil sa scot si un act care sa ateste discernamantul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala. problema reductiunii donatiilor mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! Doresc sa fac succesiunea dupa mama mea. Mai am doi frati. Am primit un teren prin donatie. La succesiune care este dreptul meu? Am drept egal cu ei ... (vezi toată discuția)