buna ziua! dintr-un teren de 500 mp vreau sa donez 300 mp unuia dintre cei doi copii .in aceasta situate cum functioneaza donatia cu scutire de raport, atunci cind se va dezbate mostenirea pentru restul terenului ramas in propietatea mea?
romascanu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
De ce nu amândurora?
Discutați cu un avocat, ca să înțeleagă și el, mai întâi: ce vreți dvs. mai exact; de ce vreți ceea ce vreți (motivul determinant) etc. și apoi să vă sfătuiască în consecință.
Aici, ar trebui să aibă cineva chef să vă scrie un fel de suport de curs de drept civil, așa de amorul artei, fără să fie sigur că nimerește cam pe unde v-ar fi dvs. de folos...
Apropo, nu cumva v-ați gândit la FĂRĂ scutire de raport?
Ce urmăriți de fapt? Să-i dați unuia dintre copii un... avans din moștenire? Ori să-l nedreptățiți pe cel de-al doilea?
donatie cu scutire de raport.pe lotul donat pentru a isi construi fiul o casa. lotul ramas ,care include si un imobil va fii ulterior donat celuilalt fiu.
Act de proprietate
ciprinel
Buna seara.Bunicii mei cand au fost in viata au facut act de vanz.-cump.pe casa a doi copii din cei patru .intrebarea mea este daca unul din acei 2 frati cu ... (vezi toată discuția)
Testament-donatie
DARSHAN
Doresc sa fac testament si sa donez un imobil sotiei si copilului minor,un avocat mi-a spus ca este preferabil sa scot si un act care sa ateste discernamantul ... (vezi toată discuția)