avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Repunere in termen.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Repunere in termen.

Buna ziua,
Ca sa formulez o cerere de repunere in termen pot sa iau ca moment de inceput data comunicarii cererii de apel, avand in vedere ca nu ne-a fost comunicata sentinta?
Totodata trebuie sa formulez si cererea de apel sau trebuie sa astept sa-mi comunice sentinta? As dori sa invoc nulitatea hotararii pentru nelegalitatea acesteia?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Crina001 , utilizator 09:20, 28 Februarie 2023
Buna ziua, termenul de apel curge de la data comunicarii sentintei. Daca nu a fost deloc comunicata, nu aveti ce repunere jn termen sa cereti, asteptati comunicarea si ulterior formulati apel in termen. Daca v-a fost comunicata la o adresa gresita, termenul de repunere in termen curge de la momentul luarii la cunostinta a comunicarii si in acelasi termen formulati si cerere de apel.
Deci , trebuie sa solicit comunicarea hotararii impotriva careia pot sa formulez cerere de apel. Insa, trebuie sa formulez si intampinare la apelul reclamantei in 15 zile. Care ar fi ultima zi in care eu pot sa solicit instantei sa-mi comunice sentinta? Multumesc
Hotararea se comunica din oficiu dupa redactare. A fost redactata si nu v-a fost comunicata ?
Da, a fost redactata si nu a fost comunicata, am aflat la momentul comunicarii cererii de apel.
Acum am solicitat (in calitatea de parata) sa ne comunice sentinta pentru a formula apel. Insa, dupa ce o primesc nu stiu ce ar trebui sa fac mai intai: 1. sa solicit lamurire dispozitiv avand in vedere ca ,, respinge actiunea si obliga parata la cheltuieli'' 2. sa formulez apel unde vreau sa invoc nulitatea sentintei 3. sa formulez intampinare la apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-timp de redactare si comunicare hotarare ? simina-irina simina-irina in cat timp se elibereaza o sentinta judecatoreasca de la terminarea procesului de divort?va rog sa-mi raspundeti,am terminat divortul dupa spusele avocatei ... (vezi toată discuția)
Termenul de apel sampadri sampadri Buna ziua, In urma pronuntarii unei sentinte civile avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale, definitiva si executorie de drept, cu termen de apel de ... (vezi toată discuția)
Hotărârea instanței de fond îmi este favorabilă, dar poate fi atacată cu apel în 30 de zile. ce trebuie să fac în continuare? costel5 costel5 Am o hotarare emisa de intanta de fond favorabila mie. Aceasta poate fi atacata cu apel in 30 de zile. Daca nu va fi atacata in 30 de zile ce se intampla? ... (vezi toată discuția)