avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Sunt căsătorită de 9 ani cu soțul meu, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Sunt căsătorită de 9 ani cu soțul meu, avem împreună ...

Buna ziua! Sunt căsătorită de 9 ani cu soțul meu, avem împreună 2 fete și locuim de aproape 7 ani în Germania! Am decis sa ne separam(mai mult el) pentru ca nu ne înțelegem deloc.... mi-a zis ca ma va ajuta cu fetele cât sunt eu la muncă, își va cauta el o alta chirie, eu sa rămân cu fetele unde stam și acum.... toate bune pana aici! Am aflat ca are o amanta, el încă mai sta cu noi, nu da semne ca își cauta o alta locuință, face numai ce și cum are chef, probabil de-al naibii, dar nu asta este ideea.... când nu ii convine ceva la mine, ma amenință că nu mă mai ajuta cu fetele cât sunt eu la muncă! Avem o fetita în clasa a 2-a și una de aproape 3 ani care încă sta acasă 24h/24h.....in vara ar urma sa meargă și ea la grădiniță! Ma tot ameninta ca nu ma ajuta cu ele și sa ma descurc singura dar ideea este ca cea mica fiind acasă mereu, nu as avea șanse sa merg la munca dacă el nu ma ajuta și nici altcineva nu ar avea cine sa ma ajute... si nici pensie alimentara nu vrea sa plătească! Ce pot face eu în acest caz? Sa solicit pensie alimentara prin intermediul unui avocat! Ce as putea sa fac în acest caz? Nu vreau sa ii fac rău, vreau doar sa se implice și el în viata lor asa cum ar trebui, doar da divorț de mine, nu și de copii.... si sa nu ma încurce și pe mine cu toate amenințările lui!
Divortul îl puteți realiza în România, fără sa fie nevoie sa veniți în tara la proces, intr-un termen rapid și cu costuri mult mai reduse fata de cele din Germania.
În restul privintelor: domiciliul copiilor pensia alimentara și programul de vizita trebuie sa le solutionati în Germania.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am? mami76 mami76 Buna ziua, sunt maritata de 3 ani si 5 luni. In urma casatoriei avem 2 copii , unul de 3 ani si unul de 1 an jumate. De curand sotu s-a imbatat si mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotul meu are amanta, mai nou locuieste mai mult acolo, ... Luminita72 Luminita72 Buna ziua, sotul meu are amanta, mai nou locuieste mai mult acolo, cand vine acasa are chef de scandal, va rog sa imi spuneti daca se poate ce as putea face, ... (vezi toată discuția)
Am obosit să lupt doar eu! ce șanse am să-mi iau copiii la mine? Anonima90 Anonima90 Buna ziua! Numele meu este Maria si am 28 de ani.In urma cu 11 ani m-am căsătorit cu un bărbat,cu care acum am doi copii.M-am căsătorit cand eu aveam 16 ... (vezi toată discuția)