avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara! Vă rog mult sa mă ajutați cu o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara! Vă rog mult sa mă ajutați cu o situație pe care ...

Buna seara! Vă rog mult sa mă ajutați cu o situație pe care nu știu cum să o mai manageriez...Apartament nou, o data cu el promis și loc de parcare in cota parte indiviza și menționat în contract. Probleme au fost încă de la început ( s-au promis numerotate, dar s-a ajuns la indiviza, prea puține raportat la nr real al locatarilor) însă cert este că cel puțin legal am dreptul la un loc de parcare, parcarea fiind privată și cu bariera. Problema este următoarea: blocurile stradale cu spatii comerciale la parter care au o ieșire principala in fața și încă una in spate care da fix in aceasta parcare. Individul care a închiriat unul dintre spatii având un magazin alimentar aici mă hărțuiește de o buna perioada de timp că toate 3 locurile din dreptul ușii de acces secundar sunt ale lui, că nu am niciun drept deși sunt proprietar, a ajuns să mă amenințe ca daca mai parchez in respectiva zona, îmi distruge mașina sau mă da în judecată că acolo e dreptul lui deși precizez că o data cu achiziționarea apartamentului mi s-a specificat și dreptul de folosință asupra unui loc de parcare din curtea interioara a blocului, oricare!
Acest individ susține sus și tare că are acte pe 6 locuri de parcare, el doar fiind în chirie, pe când noua, proprietarilor, ne revine unul/ apartament.Am discutat și cu el și cu dezvoltatorii și mi-au confirmat că nu are in spate niciun loc, ci că doar i-au dat și lui o cartela ca sa mai bage marfa deși e ușă de acces secundar, însă omul a căpușat toată zona. Mă urmărește unde parchez, mi-a fotografiat inclusiv mașina, a cerut proprietarului de la spații sa ii pună camere de supraveghere în acea zonă. Mai mult, spioneaza locatarii unde își lasă mașinile și iese la ceartă daca parchează in respectiva zona.
Va rog mult de tot sa mă ajutați cu ce demersuri pot sa fac împotriva acestui individ care a ajuns să fie un factor de stres și de teama pentru mine pentru că în mod constant daca se întâmplă să mai las mașina acolo negasind loc în alta parte, trebuie sa am un conflict cu el. Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iolanda Barbu , utilizator 14:08, 25 Februarie 2023
Apartament nou, o data cu el promis și loc de parcare

Daca doar exista promisiune fara a exista contract de achizitie loc de parcare identifcat si nominalizat,rezulta ca nu aveti loc de parcare
Sesizati oficial politia rutiera care detine autoritatea si competenta sa verifice daca persoana in cauza are drept legal sa utilizeze acele spatii de parcare vehicole
Buna ziua! Dreptul de folosință asupra unui loc de parcare este specificat negru pe alb in contractul de vânzare-cumparare al apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism blocat de vecin in "parcare" (la bloc) JohnBad JohnBad Cred ca au mai fost intrebari si stuatii asemanatoare pe forum dar nu am gasit inca un raspuns concret la ce se poate face... Povestea e mai lunga asa ca va ... (vezi toată discuția)
Parcare curte comuna doru_s doru_s Buna ziua, Lucrez la o firma ce are inchiriat un apartament intr-un bloc cu o curte comuna. Din cite stiu conform legii toti locatari au dreptul sa intre ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare propriu lotus25 lotus25 Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu urmatoarea problema, poveste mai lunga: Am cumparat un ap intr-un bloc acum 13 luni, bloc care imparte o curte cu inca un ... (vezi toată discuția)