Buna ziua,
Ieri am pierdut recursul cu toate ca am invocat in recurs uzucapiunea de 30 de ani pe codul civil din 1864, ni s-a spus ca e tardiv invocat, ceea ce eu nu regasesc acest aspect. Ce se poate face sa nu pierd posesia? Fiindca domnul are un cadastru care suprafata totala e mai mica ca suprafata utila. De accea va intreb! Adica le-a luat abuziv si toate cadastrele, expertizele in procesul de revendicare n-au fost luate in seama..
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am avut o speță similară, cu mulți ani în urmă. Aș zice chiar izbitor de asemănătoare.
Ar fi fost potrivit să formulați o cerere reconvențională prin care să solicitați constatarea nulității absolute parțiale a actului lui de vânzare-cumpărare (Iar nu acea uzucapiune de, citez, "aproape ...30 de ani." Păi, cum vine asta: ori sunt 30 ori nu sunt... V-ați cam aflat în treabă, după părerea mea...).
Acele spații erau comune. Nu-i puteau fi vândute lui în proprietate exclusivă.
Eu așa am procedat atunci și am avut câștig de cauză.
Asemenea spețe sunt complicate. Și n-ar fi trebuit să vă apărați singur...
Întrebarea mea este asa, știu ca e hotarare definitivă. S-a greșit mult, însă printr o contestatie in anulare sa schimb decizia? La noi în fond lucrurile au fost roz, s a admis expertiza, expertul ne-a dat dreptate, apa nova la fel, arhiva construcției.. Adică pe de-o parte era podul imobilului pe dealta parte, noi în act aveam( mansarda) de aproape 30 de ani, adică era defapt o vânzare a bunului altuia, care nu poate fi sancționată cu nulitatea absoluta, fiindca contractul nu era ilicit. Chiar stiu ca e exceptie la vânzarea bunului altuia.
Revizuire ...orice
sau noi în hotararea definitivă judecătorul spune pod-mansarda, ca el are 5 camere asa are toata apararea. Ca nu poate cere mai mult, chiar dacă le-a luat cu japca, nu le poate dovedi cu actele din spate..și eu ma gândeam, ca acum, tre sa-i dau ce a castigat, dar mai sunt 4 pe care acum le-am ocupat, în speranța ca-mi gasesc și eu podul..Ca instanta pomenește"pod-mansarda" da a refuzat sa arate unde e podul..și asa sa invoc nulitatea absoluta partiala și cu hotararea asta sa fac revizuire?
Care ar fii ceea mai buna soluție?
PS : am rămas fără uscătorie la subsol, fără spălătorie, vrea sa vândă curtea comuna și clar mâine poimâine scara blocului o cere. Nu o fac cu răutate, dar se vede hoția pe fata..
Uzucapiune
iulia39
un avocat mi-a cerut 1500 euro pentru a-mi rezolva un caz de uzucapiune.mi-a garantat suta la suta ca am sa obtin titlul de proprietar in baza acestei legi de ... (vezi toată discuția)