avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiunea de 30 de ani - contra unei hotarari ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiunea de 30 de ani - contra unei hotarari definitive de revendicare imobiliara

Buna ziua,
Ieri am pierdut recursul cu toate ca am invocat in recurs uzucapiunea de 30 de ani pe codul civil din 1864, ni s-a spus ca e tardiv invocat, ceea ce eu nu regasesc acest aspect. Ce se poate face sa nu pierd posesia? Fiindca domnul are un cadastru care suprafata totala e mai mica ca suprafata utila. De accea va intreb! Adica le-a luat abuziv si toate cadastrele, expertizele in procesul de revendicare n-au fost luate in seama..
Cel mai recent răspuns: picassoo , utilizator 07:09, 26 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am avut o speță similară, cu mulți ani în urmă. Aș zice chiar izbitor de asemănătoare.
Ar fi fost potrivit să formulați o cerere reconvențională prin care să solicitați constatarea nulității absolute parțiale a actului lui de vânzare-cumpărare (Iar nu acea uzucapiune de, citez, "aproape ...30 de ani." Păi, cum vine asta: ori sunt 30 ori nu sunt... V-ați cam aflat în treabă, după părerea mea...).
Acele spații erau comune. Nu-i puteau fi vândute lui în proprietate exclusivă.
Eu așa am procedat atunci și am avut câștig de cauză.
Asemenea spețe sunt complicate. Și n-ar fi trebuit să vă apărați singur...
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2023
romascanu, moderator
Întrebarea mea este asa, știu ca e hotarare definitivă. S-a greșit mult, însă printr o contestatie in anulare sa schimb decizia? La noi în fond lucrurile au fost roz, s a admis expertiza, expertul ne-a dat dreptate, apa nova la fel, arhiva construcției.. Adică pe de-o parte era podul imobilului pe dealta parte, noi în act aveam( mansarda) de aproape 30 de ani, adică era defapt o vânzare a bunului altuia, care nu poate fi sancționată cu nulitatea absoluta, fiindca contractul nu era ilicit. Chiar stiu ca e exceptie la vânzarea bunului altuia.
Revizuire ...orice
sau noi în hotararea definitivă judecătorul spune pod-mansarda, ca el are 5 camere asa are toata apararea. Ca nu poate cere mai mult, chiar dacă le-a luat cu japca, nu le poate dovedi cu actele din spate..și eu ma gândeam, ca acum, tre sa-i dau ce a castigat, dar mai sunt 4 pe care acum le-am ocupat, în speranța ca-mi gasesc și eu podul..Ca instanta pomenește"pod-mansarda" da a refuzat sa arate unde e podul..și asa sa invoc nulitatea absoluta partiala și cu hotararea asta sa fac revizuire?
Care ar fii ceea mai buna soluție?
PS : am rămas fără uscătorie la subsol, fără spălătorie, vrea sa vândă curtea comuna și clar mâine poimâine scara blocului o cere. Nu o fac cu răutate, dar se vede hoția pe fata..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare sau nulitate absoluta Radulex Radulex In cadrul unui proces de revendicare a unui imobil li s-a adus la cunostiinta paratilor ca reclamantii detin un Certificat de Mostenitor intocmit din anul ... (vezi toată discuția)
Actiunea in revendicare imobiliara luiza2008 luiza2008 Buna ziua, Este sau nu imprescriptibila actiunea in revendicare imobiliara? In acest sens,in literatura juridica de specialitate am vazut opinii ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune iulia39 iulia39 un avocat mi-a cerut 1500 euro pentru a-mi rezolva un caz de uzucapiune.mi-a garantat suta la suta ca am sa obtin titlul de proprietar in baza acestei legi de ... (vezi toată discuția)