avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.In timpul casatoriei am cumparat impreuna cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.In timpul casatoriei am cumparat impreuna cu fostul ...

Buna ziua.In timpul casaroriei am cumparat impreuna cu fostul sot un teren pe care se afla o casa veche,am cumparato cu un act de mana vanzare cumparare de la o mestenitoare a terenului neavand titlu de proprietate.Cu timpul am construit o casa noua dar fara autorizatie de constructie Am divortat, imi voi schimba numele pe numele de fata. Fostul sot ma ameninta ca nu mai am nici un drept,ma va evacua din casa. Va rog sa ma lamuriti.. E posibil sa ma evacueze?
Cel mai recent răspuns: Kiki Krisztian , utilizator 10:05, 26 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa va evacueze, trebuie sa fie proprietar.
Ceea ce nu e. Nici el, nici dvs.
Daca reuseste sa transcrie tot pe numele lui, fiind divortati ma poate evacua fara partaj.. Tot a fost facut in timpul casatoriei
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa transcrie cum? Ca autorizație de construire nu ii eliberează nimeni retroactiv.
Iar ca să aibă acte de proprietate, trebuie sa o cheme în instanță pe mostenitoarea vanzatorului (care nici ea nu avea acte) pentru perfectarea vânzării. Iar procesul dureaz vreo 2- 3 ani.
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2023
raluk0207, utilizator
Va mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vânzare cumpărare G Relu G Relu Buna seara, am o mica nelămurire. In vazarea unei locuințe ce este mai important, actul casei sau tiltul de proprietate? In cazul meu, casa este trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)
Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)