avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare engros la pers. fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare engros la pers. fizice

In ce conditii poate un depozit engros sa vanda produse alimentare ocazional, pe baza de factura, persoanelor fizice? care este temeiul legal?
Cel mai recent răspuns: meya1808 , utilizator 16:49, 12 Octombrie 2006
de problema asta m-am lovit si eu, la un control mi s-a spus destul de clar ca nu am voie sa vand persoanelor fizice, si mi-au insirat o lista destul de mare cu amenzile pe care as putea sa le i-au incepand de la suma de 400 de mil pentru ca vand produse catre persoane fizice si nu folosesc casa marcat.Pot vinde decat persoanelor fizice autorizate si sa am copie dupa certificatul fiecaruia.Am auzit si eu ca daca sunt vanzari ocazionale nu ar fi o problema, insa ce inseamna ocazional? nu am gasit nicaieri ceva cert, adica mai exact o suma limita de.Asa ca am fost nevoita sa achizitionez casa de marcat.
Termenul de "ocazional" mi-a fost "tradus" ca fiind cazul unei nunti, al unui botez, aniversari etc. Se pare ca exista asa ceva in normele pe care le au la dispozitie numai cei de la Garda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru adrianabresug adrianabresug avem un pct de lucru cu activitate autorizata depozit engros si en detail .O parte din clienti persoane juridice cumpara de la noi cu factura si plata cu OP ... (vezi toată discuția)
Vanzare materiale de constructii (ocazional), catre persoana fizica, cu chitanta Herra_ Herra_ Doresc sa vand din depozitul de materiale de constructii, ocazional, marfa catre o persoana fizica. Din depozit vand doar catre PJ sau PFA, cu factura si ... (vezi toată discuția)
Vanzare produse second hand pf - amenintare Andra24 Andra24 Am adus cateva produse second hand din strainatate .cumparate de la persoane fizice si le-am vandut in tara tot la persoane fizice. Recent , un cumparator ... (vezi toată discuția)