avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Ma numesc Nicolae si am o problema legata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Ma numesc Nicolae si am o problema legata de gardul ...

Buna ziua. Ma numesc Nicolae si am o problema legata de gardul de hotar dintre vecini. Ne desparte un gard de hotar de 17ml in partea din fata a curtii gard din lemn, orientat catre mine si in partea din spate din tabla orientat catre celalalt locatar pe o lungime de 13ml, iar curte are olatime de 6.50ml. Eu am vrut sa sprijin pe gardul lui de hotar 3 suporti din fier pe verticala si sa prind de ei 3 ml plasa umbrire de culoare verde pe orizontala. De la primarie mi se cere autorizatie ca folosesc alte materiale de constructie decat cele din care e facut gardul si acordul locatarului pe care, cred ca nu il voi obtine niciodata, ca nu ai cu cine vorbi, ei ies de 3,4 ori pe an sa faca cate ceva prin curte in rest e groapa de gunoi. Locatarul alaturat are spijinit pe toata lungimea gardului de la poarta si aproape pana in spatele curtii, instalatia de gaz si toata bolta de vie, plantata la 10 cm de fundatia gardului. Acum eu pot sprijini pe gard ceea ce vreu sa fac daca nu am autorizatie si acordul lui. La randu-mi pot sa-i cer socoteala. ,nu stiu daca are vreun acord scris sau verbal ca sa poata sprijini instalatia de gaz si bolta de vie? Si tot in aceasta zona, vreau sa amplasez un solar tip tunel de2m/l pe 2m/h si 4m/L, tot aproape de gardul de hotar fiind singurul loc cu pamant la aceste dimensiuni ,coama solarului avand 2m/h iar hardul de hotar 1.80m/h.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:26, 26 Februarie 2023
Puteti sa sprijiniti 3 suporti de fier pe verticala la distanta de 0,60 m de gardul existent,pe proprietate dv si nu mai este necesar acordul vecinului
Puteti sa amplasati solarul la distanta de 0.60m de gard

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. detin un teren intr-o zona rurala, in acelasi judet, ... ipso ipso Buna ziua. Detin un teren intr-o zona rurala, in acelasi judet, dar nu am nimic construit pe el, deci nu locuiesc acolo. Terenul se afla in intersectie, in ... (vezi toată discuția)
Distanta fata de gard lazer_454 lazer_454 buna ziua. lungimea curti mele este de 35 m . in urma cu 3-4 ani cu acordul lui tata vecinu sa extins cu bolta si a sudat de gard, pe o lungime de 10 m iar pe ... (vezi toată discuția)
Coş evacuare gaze de la centrală - poluare in curte Gheorghiţă3 Gheorghiţă3 Bună ziua! Vecinul meu şi-a făcut recent un coş de tip ventuză pentru evacuare gaze de la centrală, care este orizontal, la înălţime de 2m, cu ... (vezi toată discuția)