avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Știți cumva, dacă la împărțirea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Știți cumva, dacă la împărțirea bunurilor după ...

Bună ziua! Știți cumva, dacă la împărțirea bunurilor după divorț, întra și sumele de bani depuse la banca? Contul nu este comun. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:46, 27 Februarie 2023
Banii din cont intra la partaj daca sunt comuni.
Depinde din ce surse au fost economisiti acei bani. Daca sunt din salariu, da sunt comuni, indiferent pe numele cui este acel cont.
Daca in cont se gaseste insa contravaloarea unui bun propriu vandut ori o incasare a unei prime de asigurare de exemplu, atunci banii reprezinta fonduri proprii care nu se includ in masa bunurilor partajabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara ! am o întrebare : vreau sa divorțez și am o nelămurire ... Popvlad66 Popvlad66 Buna seara ! Am o întrebare : Vreau sa divorțez și am o nelămurire ! Am o sumă de bani Intr un cont bancar pe numele meu . In cazul in care va fi nevoie ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)
Ce venituri ale sotilor nu intra in masa de bunuri supuse partajarii? constantmar constantmar In timpul casniciei exista venituri ale sotilor care nu intra in masa partajabila? (vezi toată discuția)