avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract Telekom incheiat ( dupa 1 an si 6 luni) deci ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract Telekom incheiat ( dupa 1 an si 6 luni) deci inainte ...

Contract Telekom incheiat ( dupa 1 an si 6 luni) deci inainte de 2 ani. Este legal sa se pretinda taxa de reziliere a contractului inainte de termen?
Cel mai recent răspuns: andrei2013 , utilizator 10:51, 7 Martie 2023
Buna ziua,
Da, este legal, având în vedere faptul ca reziliați contractul înainte de sfârșitul duratei minime contractuale. Daca aveți și echipamente, vor trebui predate, altfel vi se va cere și contravaloarea acestora. Cititi cu atenție contractul
Succes și numai de bine!
Buna ziua,

Dar daca acel operator a marit unilateral tarifele dupa 1 an si 3 luni?
A trimis apoi o notificare clientului pe email sau sms cum ca are la dispozitie 30 de zile sa rezilieze. Dar clientul POATE nu a vazut emailul si nu a reziliat in termenul de 30 zile. In acest caz mai poate rezilia sa spunem la 70 de zile dupa ce a primit notificarea?

Este legal termenul de 30 zile pe care il invoca operatorii de telefonie pentru a rezilia in conditiile in care nu se incheie un act aditional la contractul initial ?
Intreb asta pentru ca simpla trimitere a mailului de informare nu inseamna ca a si fost citit de catre client.
Oare legea nu ar trebui sa-i oblige pe operatorii de telefonie sa trimita instiintarile cu dovada de primire ( cum e la posta de exemplu) ?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract cu companie cablu si telefonie fara daune mihaiddx mihaiddx Exista lege pentru incetarea unui contract fara daune. Compania de telefonie solicita plata tuturor facturilor pina la terminarea contractului ei numesc tot ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telekom (internet fix si tv) Alex379 Alex379 Buna ziua! Am semnat un contract cu Telekom, care cuprinde pachetul de servicii Internet fix si Televiziune. Vreau sa reziliez contractul inainte de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am avut un serviciu de telefonie fixă și internet ... Aica Aica Bună ziua. Am avut un serviciu de telefonie fixă și internet de la telekom la care am dorit să renunț. Am trimis o cerere de reziliere și am fost sunata ... (vezi toată discuția)