avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Președintele, conducerea Asoc de Proprietari refuza ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Președintele, conducerea Asoc de Proprietari refuza sa imi semneze ...

Președintele, conducerea Asoc de Proprietari refuza sa imi semneze și implicit sa pună ștampila Asociației pe formularul- cerere către ADP pt obținerea unui loc de parcare. Menționez că locuiesc efectiv de multi ani in bloc, am domiciliu permanent, sint proprietar. Bănuiesc că se răzbună pe mine deoarece le-am făcut sesizări pentru ilegalități și abuzuri, am cerut dovezi în legătură cu consumarea Fondului de reparatii pe care nu le-am primit nici cu ajutorul unui avocat. Primăria și alte instituții nu le-a făcut nimic, mie mi-au răspuns că am dreptul sa ii dau in judecata Nu am mers mai departe în instanță. Acum primesc răsplata.
Ce pot face in acest caz de refuz ? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gabriela constantinescu , utilizator 14:06, 28 Februarie 2023
Este absolut același formular de cerere pt loc de parcare de multi ani, de cînd s-au înființat. Adică cer adeverință de la Asoc. de Propr că locuiești acolo. Este aberant, sa fii la mina unor grupuri organizate ( de multe ori infracționale = conducerile as de propr). Dacă vezi încălcării ale legii, abuzuri și îndrăznești să îi întrebi ceva, sau nu ii votezi în ședințe Ad.Gen, ti-i faci dușmani și evident nu îți semnează nimic niciodată orice ai nevoie de la ei ,(sau pur și simplu le ești antipatic sau te invidiaza). Eu cred că Asociațiile de Proprietari sunt dubioase și ar trebui desființate sau date amenzi stratosferice pentru cele mai mici abateri ale legii. Cunosc cazuri în care biroul as. de propr de la primărie nu le aplică nici o sancțiune, amenda, ci trimit proprietarul sa îi dea in judecata ( citi au atitia bani de judecăți?) Cu aceste metode proprietarul este mereu la mina conducerii as de propr. , iar cei din conducere pot fi considerați in aceste condiții stapini pe blocuri.
Timpul de așteptare pentru obținerea unui loc de parcare, dacă ai norocul să obții semnătura de la As de Propr., este de.....multi ani!!!!!!! Unii îl așteaptă doar pe Sf.Asteapta!

Adam Grecu a scris:

Bun, si daca eu am 2-3 locuinte (alta realitate, da?), nu am voie sa solicit pentru fiecare locuinta - unde locuiesc oameni cu mijloace auto, loc de parcare?
Deci fiecare dintre cei care au painea si cutitul in mana, isi fac regulamente proprii, bineinteles care sa le convina !
Asadar, omul care se muta si nu mai locuiesc la adresa din CI, adica locuieste in alta parte - mai poate beneficia de loc de parcare, undeva in RO? Vedeti cum sta treaba? Am CI, am act pe casa, am act pe masina - nu am loc de parcare....

Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
gabriela constantinescu, utilizator
se vrea adeverinta de la asociatie ca aveti buletin

Situatia domiciliului dv se poate clarifica rapid solicitand la politia teritoriala sa dispuna verificarea cartii de imobil cu eliberare document justificativ
Ei, iacata, vedeti dvs. @mitabiciclista, ca chiar daca am 3-5 case nu pot sa parchez in 3-5 locuri. Eu am inchiriate locuintele, dar acei oameni trebuie sa-si parcheze si ei autoturismele. Cum dovedeste ca sta acolo? Cu Contractul de inchiriere si cu viza de flotant la zi , asadar, fara adeverinta de la asociatie.
Mai mult, la noi in oras (cred ca si la dvs. este la fel), desi smecherii de la primarie - parcari, au un regulament de atribuire a locurilor de parcare - facut de ei si aprobat in CL, nici prin cap nu le-a trecut sa informeze, macar as. prop. despre aceasta necesitate, de a elibera adeverinte....
Din fericie, eu nu mai am nici bicicleta...
La noi fiecare sector are regulamente diferite.Chiriasii nu prea pot lua loc de parcare de obicei.
Unii nu stau nici un an,alții poate nici o lună.Ce autorizație de parcare de la primarie când alții așteaptă cu anii?Precum utilizatorul care a inițiat discuția.
Vecinii care nu au unde să parcheze ocupă locul promis chiriasului dacă ajung primii în parcare.Chiriasul nu are autorizație de parcare pe nr. lui de înmatriculare iar proprietarul care a închiriat nu poate reclama la Poliția locală pentru că nu este în parcare cu mașina când vine Poliția să verifice autorizatia de parcare pentru că nu mai locuiește acolo de fapt.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
mitabiciclista, utilizator
Va mulțumesc, și eu m-am gândit la soluția aceasta, Sint curioasa daca ADP primeste documentul justificativ de la poliție, deoarece mi s-a spus clar că fără semnătura și ștampila de la Asoc. de Propr. nu mi se eliberează Contractul pentru locul de parcare. Chiar am insistat cu întrebarea dacă există alta posibilitate, in cazul in care sint simpatii și antipatii in bloc, cu conducerea, și mi s-a răspuns clar că nu există altă soluție.

ynocentta a scris:

se vrea adeverinta de la asociatie ca aveti buletin

Situatia domiciliului dv se poate clarifica rapid solicitand la politia teritoriala sa dispuna verificarea cartii de imobil cu eliberare document justificativ

Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
gabriela constantinescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare ali-ami ali-ami Buna seara,va cer ajutorul deoarece nu stiu cum sa procedez....vecinul care detie parcare a decedat,sotia si fiul(are gr de handicap) au dat masina,de 2 sapt ... (vezi toată discuția)
Locul de parcare orsaia2006 orsaia2006 in fata blocului era un loc de parcare liber ,am fost la ADP SECTOR 6 si m am interesat ,intre timp a aparut o masina parca cu un biletel pe care scrie loc ... (vezi toată discuția)
Cerere loc de parcare sector 2 Mihai1491 Mihai1491 Bună ziua, Locuiesc in Sectorul 2 București si mi-a fost atribuit un loc de parcare am nevoie de o cerere prin care președintele asociației de proprietari ... (vezi toată discuția)