avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Bunica ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Bunica impreuna ...

Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Bunica impreuna cu 3 frati sunt trecuti pe titlul de proprietate teren extravilan, 3 decedati si unul in viata. La registru agricol au fost inregistrati cu cote inegale cum au declarat fiecare cand le a fost intocmit titlul( cat a primit fiecare de la parintele lor), dar pe titlu sunt trecuti toti fara a trece cotele.
La taxe si impozite copiii ( nepotii) platesc fiecare exact cat este trecut in registrul agricol.
Intrebare, cum se poate face succesiunea pastrand cotele declarate la registrul agricol? Am inteles ca la notar se poate merge cu toti mostenitorii si sa declare fiecare cat detine, dar in unele cazuri sunt nepotii mostenitori si binenteles ca nu vor declara ce trebuie( vor dori impartirea la 4) , la judecatorie daca merg cum va face impartirea? La 4 sau va tine cont ce este scris in registru agricol?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
BIulian11, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 20:13, 28 Februarie 2023
Buna seara,
Daca nu recunosc acele cote declarate atunci se imparte totul la 4!
Împărțirea se face conform actelor adică conform TP la 4..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare titlului de proprietate s-a fãcut legal? valixlm valixlm În anul 1998 un unchi a făcut cerere de moştenire de la unchiul său (frate cu tatal acestuia). Odată cu intrarea în vigoare a legii 67/1990 nepoţii ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate teren agricol dany2605 dany2605 Buna seara. Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. familia mea are in propietate o suprafata de 16 ha teren agricol. acesta este pe numele buniciilor care ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate - succesiune aurelsmeu aurelsmeu Buna seara, Dupa 1990 se emit titluri de proprietate. Titularul era decedat, pe titlu sunt trecute 2 surori A si B, in viata la acea data. Nu s-a facut ... (vezi toată discuția)