avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. In timpul casatoriei am achizitionat un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. In timpul casatoriei am achizitionat un teren si o ...

Buna seara. Intimpul casatoriei am achizitionat 1 teren si o masina. Stiu ca sunt bunuri comune, intre timp am divortat. Ambele sunt pe numele meu. Nu am platit de vre-o 3 ani taxele si impozitele aferente. (1 an in timpul casatoriei si 2 ani dupa divort). Cine achita taxele? POT VINDE bunurile fara acordul fostei? ... ii trimit prin banca partea ei si actele doveditoare vanzarii pe mail ?
In primul rand, nu puteti vinde nimic, pana ce nu va achitati impozitul la zi.
In al doilea rand, nu puteti vinde fara sotie. Obligatoriu trebuie sa fie si ea prezenta la semnarea vanzarii sau sa aveti de la ea o procura, prin care va imputerniceste sa vindeti.
Multumesc ptr raspuns. Superb. Fosta sotie. Intre timp masina se degradeaza, Doamna nu vrea sa vanda caci pretinde terenul....Bani ptr avocat .. mai greu, ...nu face masina cat cere avocatul... dar totusi cineva trebuie sa plateasca taxele si impozitele si la masina si la teren...fiind pe numele meu .. sunt bun de plata.
Introduceti actiune de partaj in instanta si rezolvati situatia care treneaza si asa cum spuneti si dvs masina se degradeaza, impozitele se aduna. Daca isi doreste terenul solicitati atribuirea catre fosta sotie, toate cheltuielile facute cu partajul i se vor imputa.
În primul rand discutați cu un av.pt s va lamuri cu privire la costuri,nu aveți de unde sa știți pana când nu discutați.In al doilea rand.e vorba și de un teren care poate valorează cât 10 mașini asa ca demersul în instanta s ar putea sa merite.Nu va ajuta cu nimic faptul ca nu.platiti impozitele ,, sumele cresc,curg penalități etc.Masina bănuiesc ca ați folosit o în perioada asta asa ca ...Puteti sa I dați terenul dar dna trebuie sa va despăgubească cu contravaloarea cotei dvs de 50%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate asupra unui bun comun cu fosta sotie AdrianaH25 AdrianaH25 In 2003 am achizitionat un teren+casa (banii mei) dar pe act a fost trecut si prietenul meu care era casatorit dar in divort(deci separat in fapt) ,divortul a ... (vezi toată discuția)
Pot dona cota mea dintr-un teren bun comun cu fosta soție, fără să facem partajul? utilizatorx utilizatorx Buna ziua! In urma unui divort, in 1997 a ramas in proprietate comuna cu fosta sotie un teren la padure, intravilan, de care nu ne-am mai ocupat niciunul, ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina fara partaj?! michael78 michael78 Divortul s-a terminat acum 2 luni.In timpul casatoriei am cumparat o masina Volkswagen care acum pe piata second valoreaza 5000 eur si care a apucat la mine.Eu ... (vezi toată discuția)