avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă copilul este stabilit în Austria, până la ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă copilul este stabilit în Austria, până la ce vârstă ...

Dacă copilul este stabilit în Austria, până la ce vârstă trebuie să primească pensie alimentară din partea părintelui din România?
Cel mai recent răspuns: EUGEND33 , utilizator 23:40, 2 Martie 2023

Buna seara,

Pensia de intretinere este datorata pana la implinirea majoratului, starea de nevoie se prezuma.

De la implinirea varstei de 18 ani, insa, pensia de intretinere este datorata majorului care studieaza si nu presteaza o activitate remunerata.

Nu are relevanta forma de invatamant aleasa.

Majorul se poate adresa instantei de judecata, altminteri, actiunea introdusa de unul dintre parinti este respinsa, pentru lipsa calitatii procesuale active.

Vă mulţumesc pt răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară la majori Cora1000 Cora1000 Bună ziua, soțul meu are o fată din prima căsătorie,a plătit mereu pensia alimentară, fata are acum examenul de bacalaureat și din cîte știm noi vrea ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere-dupa implinirea varstei de 18 ani Catalina_1 Catalina_1 Va rog, sa-mi spuneti daca dupa implinirea varstei de 18 ani, copilul care este momentan elev va mai primi pensie de intretinere? Mentionez ca Instanta in ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere danielabadulescu danielabadulescu Buna ziua! Fiul meu implineste 18 ani in luna august. A beneficiat de pensie de intretinere in urma divortului. In anul scolar 2017-2018 este elev in clasa a ... (vezi toată discuția)