avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua Vin cu o întrebare la d-voastră poate ma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua Vin cu o întrebare la d-voastră poate ma ajutați ...

Bună ziua
Vin cu o întrebare la d-voastră poate ma ajutați sa rezolv neclaritatea. Mama mea în vârstă de 87 ani are certificat de handicap grav cu asistent personal de doi ani și de atunci am tot întrebat la primăria din comuna dacă se poate sa ii angajez pe cineva pentru ca chiar are nevoie și deși am persoana care ar fi dispusă să îi fie asistent personal dar dorește cu angajare, primăria nu mă ajută deloc în acest sens. Unde ma pot adresa pentru a-i putea angaja acest asistent personal mamei mele? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:19, 4 Martie 2023
Contractul individual de muncă al asistentului personal se încheie cu primăria localităţii de domiciliu sau reşedinţă a persoanei cu handicap grav, după caz, în termen de maximum 30 de zile de la data înregistrării cererii.
Eu am depus acea cerere la primarie imediat ce mama mea a întrat în posesia acelui certificat de handicap grav cu asistent personal doar ca primăria a spus ca nu îl angajează! deoarece nu au locuri disponibile și intreb ce pot face în aceasta situație?

Cornel Vasile a scris:

Contractul individual de muncă al asistentului personal se încheie cu primăria localităţii de domiciliu sau reşedinţă a persoanei cu handicap grav, după caz, în termen de maximum 30 de zile de la data înregistrării cererii.

Sesizati Prefectura, Ministerul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compatibilitate casandrescu_carmen casandrescu_carmen Asistentul personal al unei persoane cu handicap, este considerat angajat al primariei ? Un consilier local poate fi angajat ca asistent personal la o ... (vezi toată discuția)
Angajare asistent personal de catre primarie adidenis adidenis buna tuturor.! am o problema si sper sa primesc niste raspunsui aici , avem un baiel de 9 ani cu certificat de handicap grav accentuat (gradu 1 cu ... (vezi toată discuția)
Incalcare drepturi persoana cu dizabilitati MihaelaBD12 MihaelaBD12 Buna ziua! Am un cumnat cu handicap grav si am nevoie de indrumare. Problema este urmatoarea: Cumnatul meu in varsta de 24 ani are boala G28;G40, ... (vezi toată discuția)