avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua!Un contract de donatie poate fi modificat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua!Un contract de donatie poate fi modificat ,cu un alt ...

Bună ziua!Un contract de donatie poate fi modificat ,cu un alt contract sub semnătură privată (act secret)?
Părinții fac contracte de donații cu ambii copii(la notariat)
După câtiva ani modifica contractele(în privat).Dau întreaga donatie unui singur fiu. (fără ca celălalt fiu să cunoască acest lucru.
Un act secret poate modifica contractul de donatie la sucesiune?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Martie 2023
SunnyXxxX, utilizator
Nu exista asa ceva. Imobilele s-au transmis prin donatie, nu mai avea ce sa doneze ca nu mai erau proprietari. Iar donatiile se fac la notar, nu prin semnatura privata.
gi-jane2, moderator

Nu e vorba despre locuință donată. Părinții au donat mie si surorii prin contracte de donatie teren agricol.(acum 8 ani)
Trebuie să facem sucesiune la unul din părintii. Sora îmi spune că trebuie să i dau terenul din contractul meu de donatie.A făcut cu părintii contract de vanzare pe terenul meu din donatie și donația ei.Ambele contracte au fost transformate în ctvc.(fără ca eu să cunosc acest lucru).
Donația nu este irevocabilă?
Aveți dreptate părintii nu mai erau proprietarii.(la ANCPI în dreptul terenului este numele meu.
Ce modificării poare face acest act secret?
Nu este făcut la notariat (o astfel de vanzare prin intermediul notariatului costa ffff mult).
Spune că a dat banii părinților. (miroase a minciună ).

Indiferent ce imobil a fost, odata ce vi l-a donat, a iesit din patrimoniul celui ce v-a dona, acum e bunul dvs, asa cum e si bunul donat surorii.
Ambele contracte au fost transformate în ctvc.(fără ca eu să cunosc acest

Contracte nu se transforma.
Succesiune faceti daca decedatul mai avea ceva in proprietate.

gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act ascuns si act aparent ContSters81331 ContSters81331 1. Daca actul ascuns, incheiat in temeiul art aa75 c.civ., este ulterior actului aparent, este in regula? 2. Si daca intr-un contract de v-c se insereaza o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am aflat recent că părinții au făcut cu fratele ... SunnyXxxX SunnyXxxX Bună ziua! Am aflat recent că părinții au făcut cu fratele contract de întreținere, urmând ca după decesul acestora să nu se mai dezbată sucesiunea ... (vezi toată discuția)