Bună ziua!
Am aflat recent că părinții au făcut cu fratele contract de întreținere, urmând ca după decesul acestora să nu se mai dezbată sucesiunea acesta urmând să moștenească toate bunurile acestora.
Am primit de la părinții o donatie teren agricol în urmă cu 10 ani.(donatie este încheiată la notariat ,este simplă, fără clauze).Sunt proprietar pe teren plătesc impozit la primarie.
Cumva datorită acestui contract de întreținere trebuie să I dau fratelui terenul care îmi aparține,?
Mulțumesc pentru răspuns!
Nu trebuie sa ii dați nimic.
Dvs va păstrați terenul, iar la decesul părinților, fratele va deveni proprietarul deplin al imobilului lăsat prin contractul de întreținere.
romascanu
Moderator 5din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu n-aș zice cu ușurință că nu va trebui să dați nimic. Depinde ce frate aveți (sau cât de "ca frații " vă aveți) ori cât de lung și de lat e terenul acela, ca să-l mai intereseze vreun "razboi" etc. Și contractul lui e prezumat a fi donație, deci e de presupus că nu va încerca să-și dea foc la valiză. Dar ...ne lăsăm surprinși. (intuiția dvs. aceea care v-a determinat să ne adresați întrebarea, zice bine).
raluk0207
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
De ce e prezumat a fi donaţie?
Este contract de întreținere.
Plus ca a primit toate bunurile părinților, ceea ce satisface cu mult rezerva succesorala.
Bună ziua!Am primit amândoi teren arabil prin contract de donatie.
Donatia este simplă fără clauze.Are în schimb art 1088 întinderea rezervei sucesorale.Donatia nu este scutită de raport.
Am fost la notariatul unde s au făcut actele acum 10 ani.
Fiul notarului ,la care am făcut actele le a studiat și mi a spus că este vorba de un sfert 1/4 cât ar trebui să primească fratele .Notarul mi a spus că un sfert este foarte puțin și o să rămân cu întreaga suprafață .Era foarte grăbit și nu am mai discutat și faptul că părinții au făcut acum contract de intretinere cu el ,și tot la același notariat a primit și el teren arabil prin contract de donatie.Actele au fost făcute în aceasi zi.
Dacă părinții au făcut acum cu fratele contract de întreținere contractul lui de donatie nu mai este valabil?Cu alte cuvinte donatia lui este trecutul în contractul de întreținere și trebuie să mi ia pământul meu?
Mulțumesc!