avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit la un apartament
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit la un apartament

am un copil cu handicap grav pana anul acesta aveam scutire impozit la apartament .anul acesta cand a fost sotia la primarie cu cererea de scutire impozit i s a spus ca are de platit jumatate din impozit partea mea trebuie sa platesc ea find insotitor al copilului pana acum eram scutit total de impozit. este legal ? s a schimbat legislatia de anul trecut? va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ferr , utilizator 16:51, 5 Martie 2023
Persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului:
1. Pe cladirea folosita ca domiciliu aflata in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate;

puteti sa mi dati si numarul de lege?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de impozit casa si teren My Diana My Diana buna ziua, Fiica mea, in varsta de 15 ani are certificat de handicap grav din anul 2010 cu insotitor..De curand am aflat ca suntem scutiti se impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Probleme la taxe impozit, persoana handicap grav,proprietar geta3 geta3 Buna ziua, Va rog frumos sa ma indrumati ,daca se poate, am o problema cu taxele de impozit ce au aparut ,de platit, pentru fiul meu minor, cu grad de ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit daca am in ingrijire copil cu handicap accentuat Doina000 Doina000 Am in ingrijire copil cu handicap accentuat. Mi s a spus de la Primarie ca nu beneficiez de scutire impozit cladirea de domiciliu deoarece nu este pe numele ... (vezi toată discuția)