avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca am comodat pe o garsoniera, pot fi evacuat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca am comodat pe o garsoniera, pot fi evacuat de catre proprietar ...

Daca am comodat pe o garsoniera, pot fi evacuat de catre proprietar fara o decizie judecatoreasca?
Chiar dacă termenul din contract încă nu expirat, proprietarul are dreptul la restituirea bunului.
Și va poate evacua, deconecta de la utilități, schimba yala etc.
Contractul de comodat încheiat în forma autentica sau pe baza se semnatura privata, cu data certa, este titlu executoriu. Se poate adresa direct executorului judecătoresc.
Va angajați intr-un război pierdut din start.
Imi poate intra in casa chiar daca prin contract s-a angajat ca nu va intra decat cu acordul meu?
Si nu oare acest lucru denota faptul ca mi-a mai intrat in casa si in alte dati in atatia ani de cand am incheiat la cererea lor un contract de comodat pentru a masca o inchiriere.
Razboiul o fi pierdut, dar cand persoanele nu au caracter se merita sa il porti, doar pentru a da o lectie.

raluk0207 a scris:

Chiar dacă termenul din contract încă nu expirat, proprietarul are dreptul la restituirea bunului.
Și va poate evacua, deconecta de la utilități, schimba yala etc.
Contractul de comodat încheiat în forma autentica sau pe baza se semnatura privata, cu data certa, este titlu executoriu. Se poate adresa direct executorului judecătoresc.
Va angajați intr-un război pierdut din start.

Nu, nu inseamna ca ramane valabil. Contractul de comodat inceteaza la data stipulata de comodant in notificare.
Inseamna doar ca, nu va poate evacua fara hotarare judecatoreasca daca nu doriti sa parasiti imobilul de bunavoie. Asa cum usor puteti sesiza, sunt doua lucruri total diferite.
Un lucru este clar insa, comodantul nu avea dreptul sa patrunda in locuinta fara permisiunea dvs., pe durata
contractului de comodat.
Colegii v-au raspuns deja, ce se va intampla daca nu parasiti imobilul de bunavoie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Martie 2023
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! as dori raspuns la o intrebare:ce se intampla daca ... Simplu71 Simplu71 Buna ziua! As dori raspuns la o intrebare:Ce se intampla daca merg la Anaf si declar ca stau cu chirie, avand un contract decomodare?! Lucrurile stau mai ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias rau-platnic Rmilitaru Rmilitaru Am hotarare judecatoreasca, de evacuare a unui chiris rau platnic (contractul de inchiriere a expirat; chirie neplatita; utilitati neplatite de el). \\"Vina\\" ... (vezi toată discuția)
Cazarea unchiului cu obligatia platii facturilor andrei827 andrei827 Buna ziua, Exista vreo cale legala la notar pentru urmatoarea speta: am o proprietate unde vreau sa il mut pe unchiul meu, insa, vreau sa se oblige ca isi ... (vezi toată discuția)