avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in cartea de munca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in cartea de munca

Am si eu o problema:

In perioada 1 decembrie 2008 - 1 septembrie 2009 angajatorul nu mi-a platit salariul inscris in cartea de munca, ci doar 75-80% din acesta, fapt care reiese si din statele de plata semnate de mine si depuse si la ITM. Dupa ce am demisionat in cartea de munca nu a aparut nicio modificare a salariului in conformitate cu realitatea din statele de plata.
Pot sa fac plangere penala pentru fals? Unde se inscrie fapta: fals in inscrisuri sub semnatura privata? sau fals in acte publice?
Cel mai recent răspuns: ClaudiaN , utilizator 09:29, 25 Ianuarie 2010
In carnetul de munca se inregistreaza salariul negociat iar in statul de salarii este salariul platit conform timpului efectiv lucrat, nefiind vorba de fals.
nu este vorba despre nici un fals in situatia dvs. daca ati fost prejudiciata in vreun fel (nu v-ati primit integral drepturile salariale, concediu de odihna, etc) puteti sesiza itm si tribunalul:D

ce vreti sa obtineti???:P
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
new_2009, utilizator
new_2009 a scris:

nu este vorba despre nici un fals in situatia dvs. daca ati fost prejudiciata in vreun fel (nu v-ati primit integral drepturile salariale, concediu de odihna, etc) puteti sesiza itm si tribunalul:D

ce vreti sa obtineti???:P

Nu vreau sa-mi obtin decat drepturile. Intrebarea mea se referea la inregistrarea unor date false in carnetul de munca. In perioada mentionata nu mi s-a modoficat timpul de munca ci doar salariu fara acordul meu iar in carnetul de munca acest lucru nu s-a consemnat. este corect? Nu este vorba de un fals?

Am sa va intreb altfel: daca dupa ce plecam de la aceasta firma, ma angajam la alta, iar dupa o luna intram in concediu medical cateva luni, in mod normal indemnizatia pentru concediu medical este media ultimelor 6 luni. cel de al II lea angajator are in fata CM si nu are de unde sa stie ca eu am fost platita si mi s-au virat contributiile la 75-80% din salariu. In acest context daca ea considera salariu de baza din CM, eu nu prejudiciez CSS-ul? A cui este vina pentru asta? oare CM nu trebuie sa contina datele reale? La fel si la calculul pensiei....

Deci, pot sau nu invoca falsul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals sau nu? ClaudiaN ClaudiaN Buna seara! Sunt in urmatoarea situatie: in litigiul de munca civil cu angajatorul acesta a trebuit sa depuna statele de plata si pontajele pentru a dovedi ... (vezi toată discuția)
Demisie roska roska Am si eu o problema..Anul trecut prin septembrie m-am angajat la o firma unde a fost totul si frumos pina in luna decembrie unde m-am inbolnavit din cauza ca ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale ionutz27 ionutz27 Buna ziua! in ultimii 2 ani de activitate mi-au ramas neefectuate 16 zile de concediu de odihna. Vreau sa stiu care este modul de calcul al indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)