avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recidiva mica postcondamnatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recidiva mica postcondamnatorie

As dori sa stiu cum se calculeaza urmatoarea recidiva:
In structura termenului 1 avem trei condamnari a cate maxim 6 luni fiecare, iar in termenul 2 avem un concurs de infractiuni(format din 3 infractiuni, mai mari de un an).
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 11:14, 13 August 2011
Al doilea termen al recidivei mici postcondamnatorii poate să constea si într-o singură infracţiune sau în mai multe infracţiuni concurente( cu conditia ca pedeapsa prevazuta de lege sa depaseasca un an) , fiecare infracţiune concurentă constituind deci al 2-lea termen al recidivei.
In privinta pedepselor in caz de recidiva, se aplica prevederile art. 39. Cod penal.
Fiecare din cele trei infractiuni reprezinta al doilea termen al recidivei. Se stabileste pedeapsa pentru fiecare dintre ele, individualizandu-se si tinandu-se cont de starea de recidiva. Apoi se aplica regulile concursului de infractiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul pedepselor Baragan Ioana Baragan Ioana Poate cineva sa detalieze cum se calculeaza mai exact pedeapsa in cazul unei recidive postcondamnatorii, cand al doilea termen al recidivei il constituie mai ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul in cazul anularii suspendarii conditionate Gilia_stud Gilia_stud Am si eu o problema in privinta modului de calcul al pedepsei in urmatoarele situatii: Daca se anuleaza suspendarea conditionata a executarii pedepsei, cu ... (vezi toată discuția)
Minimul si maximul special calafeteanu calafeteanu Buna seara .Va rog sa imi spuneti care este minimul special si maximul special intr/o incadrare a unei fapte penale,respectiv vatamare corporala grava 3/12 ... (vezi toată discuția)