avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termen refuz nejustificat declarați rectificative i ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termen refuz nejustificat declarați rectificative i retive

Bună ziua!
Îmi lipsesc nejustificat 2 luni la stagiile de cotizare pensie (invatamânt, profesor), o lună în 2002 și una în 2011, în mijlocul anului, fără că eu sa fi avut concediu fara plata și existând documentele pe. portal CNPP cum că am avut salariu lunar și D112 este pe A12 luni, dar... Instituția nu rezolva cererea mea de emitere a declarațiilor rectificative, motiv pt care voi înainta plângerea prealabilă pe L 554 apoi, dacă nici așa, instanță. Întrebarea ar fi daca pot depăși termenul de 30 zile, deoarece evident că nu doresc acest litigiu. Nu am înțeles exact daca este 30 zile sau 6 luni, situația fiind asimilată cu "act administrativ individual). Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 8 Martie 2023
Nu este act administrativ individual ..declaratiile lunare sau D112 cuprind toti salariatii .

Nu aveti nevoie de plangere prealabila , ci direct in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in contencios administrativ ROMANFLORIN ROMANFLORIN Inainte de a ataca in instanta un act adm se face plangere prealabila la emitent in termen de 30 de zile de la comunicare. Cand incepe, insa, sa curga termenul ... (vezi toată discuția)
In ce termen se poate contesta in instanta un act administrativ? mitrascamaria mitrascamaria Termenul in care se poate contesta un act administrativ ,respectiv o dispoziţie,în contencios administrativ(Tribunal),conform Legii nr.554/2004 ,privind ... (vezi toată discuția)
Neindeplinirea procedurii prealabile, consecinte angelax angelax Sunt functionar public disponibilizat. In decizia de incetare nu este precizat termenul de contestatie pentru aceasta decizie. In consecinta am introdus ... (vezi toată discuția)