avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație teren ( în concesiune) Bună ziua. In urmă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație teren ( în concesiune) Bună ziua. In urmă cu 30 de ani, la cerere, mi s- a alocat ...

Bună ziua. In urmă cu 30 de ani, la cerere, mi s- a alocat în concesiune un teren intravilan ( am taxele plătite la zi). Acest lot de pământ intravilan este vecin cu lotul fratelui meu. Împreună cu fratele am decis sa să ridicăm o construcție la mijlocul loturilor , astfel încât să aceasta să ocupe spatiu din ambele terenuri.. Proiectul și casa ridicată ,sunt pe numele fratelui ( decizie luată în comun)., Eu nu figurez trecut trecut în rol. Între timp, eu m- am mutat in alt județ.
După 25 ani, au trebuit reînnoite contractele de concesiune, pt că primăria nu a dorit împroprietărirea locatarilor. Acum,, eu am primit o citație că mi se va lua terenul fara drept de despăgubire a taxelor plătite timp de 30 de ani, pentru că nu există nici o construcție pe numele meu. ( Contractul concesional prevedea construirea unui imobil in primul an de la alocarea terenului).
Întrebarea mea este: Pot eu sa donez acest teren fratelui, în condiții legale? Ce demersuri legale as putea face, să păstrăm terenul, având în vedere că locuința ocupa spațiul ambelor terenuri? Nu vreau să mă trezesc în situația de a avea repercusiuni negative.
Mulțumesc din suflet pentru răspuns!

Ultima modificare: Joi, 9 Martie 2023
Liviu. Marin, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:59, 9 Martie 2023
Pot eu sa donez acest teren fratelui, în condiții legale?

Nu puteti sa donati terenul deoarece dv nu aveti calitatea de proprietar al bunului,,
daca terenul este in domeniul privat al consiliului local , puteti solicita cumpararea acestuia , indiferent daca aveti sau nu finalizata constructia ,
Consiliul local ,conditionat de HCLM<PUZ,PUD, poate emite o hotarare in acestr sens .
Legea nr. 215/2001 . legea 213/1998 ca legi aplicabile , precum si prevederile cuprinse in contractul de concesiune incheiat
Ultima modificare: Joi, 9 Martie 2023
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan vs extravilan Costel P Costel P Buna ziua, Am o speta si as avea nevoie de o opinie de specialitate. In ultimii ani am cumparat mai multe loturi de teren intr-un sat, loturi care conform ... (vezi toată discuția)
Partaj intre frati Andrei Rosu Andrei Rosu suntem 2 frati si avem mostenire d la parinti 2000 metri patrati .Ideea este ca nu ne-am facut acte legale de impartire a pamantului inca cu parintii nostri. ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren agricol si intravilan de la primarie bukinst bukinst In ce conditii se poate concesiona teren agricol in extravilan precum si o parcela de teren intravilan pentru constructia unei case. Trebuie licitatie sau se ... (vezi toată discuția)