avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună dimineața Vă rugăm să ne ajutați cu un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună dimineața Vă rugăm să ne ajutați cu un răspuns privind ...

Bună dimineața
Vă rugăm să ne ajutați cu un răspuns privind următoarea situație:
- o colegă de serviciu a fost să plătească la Primărie impozitul
- acolo i-a spus că are o amendă/rovinieta de plătit tocmai din 2021
- colega nu știe despre ce este vorba

Întrebare:
- va trebui să plătească amendă, chiar dacă este din 2021 ?
- termenul de 15 zile de plată- de la comunicarea OV /amendă- de când se calculează ?

În OUG /contravențiilor- cu amenzi - se spune că este un termen de comunicare și un termen de prescriere.

- care este data comunicării ?
Data de acum, când Primăria îi comunică PV -ul ?
Sau
- termenul de atunci, când trebuia să i se comunice PV -ul ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:01, 9 Martie 2023
Trebuie sa ceara o copie de pe PV, de la primarie.
Daca va considera ca nu este adevarat acel PV de contraventie, poate sa faca la judecatorie o cerere de repunere in termen, pentru a o putea contesta sau plati la jumatate, daca e adevarata.
Este posibil ca din anumite motive sa nu se fi comunicat cum trebuie. Primaria nu va renunta la acei bani, daca nu exista o hotarire judecatoreasca definitiva favorabila colegei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am primit o amendă pentru circulație fără rovinietă ... fabi_arina fabi_arina Bună ziua. Am primit o amendă pentru circulație fără rovinietă pentru o mașină pe care am vândut-o în 2014. De la data vânzării am schimbat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! vă rugăm câteva sfaturi privind următoarea situație ... oanaportar oanaportar Bună ziua ! Vă rugăm câteva sfaturi privind următoarea situație : - vinerea trecută un fost vecin i-a spus surorii mele că a primit la fosta ... (vezi toată discuția)
Rovinieta primita dupa 1.4luni cosmindaniel cosmindaniel Buna ziua, daca in Dec 2017 am fost surprins de camere fara rovinieta, PVCC sa emis in data de 30.01.2018, dar acesta nu mi sa transmis oficial, ci a ajuns la ... (vezi toată discuția)