avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Întreb și eu aici mama mea vrea sa depună cerere ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Întreb și eu aici mama mea vrea sa depună cerere pentru pensie ...

Întreb și eu aici mama mea vrea sa depună cerere pentru pensie de urmaș fiindcă tata a decedat și pensia lui era mai mare (mama are de agricultor)ar câștiga cam 125 lei.Nu știu ce sa fac ,nu pierde niște drepturi in felul asta câștiga puțin acuma și după aia poate nu mai creste ,e vorba de 1250 ea Acu are 1125 minimum,va rog sa mă sfătuiți ,cum ar fi mai bine
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:17, 10 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decizia vă aparține în familie. Nu putem să dăm astfel de sfaturi, că nu știm ce va fi peste un an, sau peste 5 ani.
Tot ce vă putem garanta, este că legea în vigoare din prezent, îi dă dreptul de a trece de la pensia proprie la cea de urmaș.
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie VERONICA56 VERONICA56 Mama mea are pensie de agricultor in valoare de 160 ron si as vrea sa stiu daca poate lua si pensie de urmas dupa tatal meu .Se pot cumula cele doua pensii ... (vezi toată discuția)
Ajutor lunar acordat sotului supravietuitor MIA_VL MIA_VL Buna ziua! Mama mea a lucrat in agricultura si a avut pensia minim garantata de 350 lei. Tata a murit acum un an si pensia lui era de 600 lei. Pensia de ... (vezi toată discuția)
Mostenire alterego1 alterego1 Stimati favocati si orumisti, as dori daca se poate un raspuns la problema mea. Va multumesc anticipat pentru efort. Problema mea este ... (vezi toată discuția)