avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Restituire sume câștigate în instanță
Discuție deschisă în Executare silită

Restituire sume câștigate în instanță

Bună ziua,

Acum aproximativ 2 ani de zile părinții mei au câștigat în instanta un dosar prin care casa de pensii trebuia sa le restituie o anumita suma de bani. După câștigarea dosarului avocatul ne-a cerut să-i achităm 10% din sumă. Ideea este ca de la casa de pensii au primit doar o parte din bani. Văzând ca suma transferata este diferita fata de cea câștigată în instanță am trimis către casa de pensii o cerere de restituire integrala a sumei ulterior am primit de la casa de pensii o comunicare prin care ni se aducea la cunoștință modul de calcul și suma pe care o considera dânșii ca ar trebui sa o transfere (suma era cea transferata deja).
Întrebările sunt următoarele:
1. Dacă instanta a decis o suma, iar cei de la casa de pensii au calculat și transferat alta suma, cine trebuie să-i execute pe suma câștigată în instanță?
2. Acei 10% trebuie sa ii plătesc avocatului la suma deja transferata sau la suma câștigată în instanță? Și când trebuie făcută plata?
Cel mai recent răspuns: nekbv , utilizator 16:04, 13 Martie 2023
Daca dv ati obtinut in instanta hotarare judecatotresca definitiva care obliga casa de pensii sa restituie suma X,pe care debitorul dv nu intelege sa o achite integral,aveti dreptul sa contactati birou executor judecatoresc si sa demarati procedura de executare silita
După câștigarea dosarului avocatul ne-a cerut să-i achităm 10% din sumă.

care este temeiul legal al pretentiei avocatului?
Ati avut conventie cu avocatul ca in cazul hotararii favorabile urmeaza sa remiteti acestuia 10% din suma acordata de instanta de judecata?

ynocentta a scris:

Daca dv ati obtinut in instanta hotarare judecatotresca definitiva care obliga casa de pensii sa restituie suma X,pe care debitorul dv nu intelege sa o achite integral,aveti dreptul sa contactati birou executor judecatoresc si sa demarati procedura de executare silita
După câștigarea dosarului avocatul ne-a cerut să-i achităm 10% din sumă.

care este temeiul legal al pretentiei avocatului?
Ati avut conventie cu avocatul ca in cazul hotararii favorabile urmeaza sa remiteti acestuia 10% din suma acordata de instanta de judecata?

Bună ziua,
Da am avut o convenție cu avocatul legat de acel procent de 10%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata la intretinere andraiordoc andraiordoc Buna ziua, Asociatia de proprietari m-a dat in judecata pentru suma de 3000 lei. Suma a fost stransa timp de 1.5 ani, timp in care nu a locuit nimeni in ... (vezi toată discuția)
Abandon din partea avocatului liviaspirea liviaspirea Buna seara, sunt parata intr-un proces de reprezinta intr-un proces de diminuare a pensiei alimentare si program de vizitare minor . Fostul meu sot , ... (vezi toată discuția)
Institutia publica refuza sa-si dea acordul in legatura cu transferul in interesul serviciului doris13 doris13 Va rog mult sa-mi spuneti ce se poate intampla daca institutia publica de la care vrea sa plece functionarul public refuza sa-si dea acordul in legatura cu ... (vezi toată discuția)