avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua! Dacă datorezi banii unei persoane ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua! Dacă datorezi banii unei persoane fizice,fără ...

Bună ziua! Dacă datorezi banii unei persoane fizice,fără nici un document la mana,ma poate acuza de furt? Țin sa menționez ca a postat pe rețelele de socializare poze cu mine, spunând ca sunt o hoata și ca sunt căutată de politie
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 07:53, 13 Martie 2023
Furtul e altceva (luarea unui bun fara consimtamantul persoanei care il detine) iar datoria e o obligatie de restituire a unui bun luat/predat si preluat cu consimtamantul persoanei respective.
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Am înțeles, dar îmi poate face plângere la politie?

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Furtul e altceva (luarea unui bun fara consimtamantul persoanei care il detine) iar datoria e o obligatie de restituire a unui bun luat/predat si preluat cu consimtamantul persoanei respective.

Poate dar daca va acuza de furt, atunci puteti sa il acuzati de denunt calomnios. In privinta faptului ca aveti o datorie la acea persoana, acesta nu este un motiv de a va acuza de furt iar o eventuala plangere pe acest aspect nu are caracter penal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Martie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Raspunsul e ca da, oricine poate face plangere la Politie referitoare la oricine altcineva, pur si simplu ca nu ii place fata lui. Dar bineinteles a nu returna o datorie nu este fapta penala, se judeca in drept civil, unde va trebui sa aduca dovezi concrete ca a emis acel imprumut si ca nu au trecut prea multi ani in care datoria sa se fi prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat pe nedrept de furt de mașină IonutAdrian00 IonutAdrian00 Buna seara. Am fost in concubinaj cu o fata maritata 4 luni de zile, i-am cumparat o masina, .am scos nr rosii pe numele ei (este proprietara). Doar nr ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac daca sunt acuzata de o prietena fara dovezi? nickoletac nickoletac povestea e putin cam lunga,,,sunt maritata am avut o relatie extraconjugala de care sotul meu stie,dar o prietena a postat o poza cu mine si cu respectivul ... (vezi toată discuția)
Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)