avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate testament dinainte de colectivizare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate testament dinainte de colectivizare

Buna ziua,
Bunicul meu si-a impartit averea in 1948 la cei 4 copii. Le-a dat fiecarui copil o lista cu terenurile ce le revin. Apoi a intervenit colectivizarea si toate terenurile au intrat la CAP. Dupa revolutie trei din cei patru copii au facut cerere de restituire a terenurilor primind un titlu de proprietate comun. Intrebarile mele: 1.Listele intocmite de bunicul meu au valoare de testament? Daca da mai poate fi luat in considerare acest "testament" dupa trecerea terenurilor in proprietatea CAP si restituirea lor conform legii? Ce se intampla cu terenurile celui de al 4 -lea copil care nu depus cerere de restituire?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:51, 10 Martie 2023
Nu mai are nicio valoare. S-au emis deja titluri de proprietate
Testamentul în sine nu este act de proprietate, ci doar o dispoziție pentru cauza de moarte. Ar fi trebuit ca după decesul bunicului, sa fi dezbătut succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune+vanzare/cumparare postas postas Bunicul a lasat mostenire inainte de colectivizare (circa 1950) casa+curte+teren agricol, prin testament, numai unui copil (din 3); ceilalti 2 copii (maturi ... (vezi toată discuția)
Realizarea succesiunii la 7 ani dupa deces adi2004 adi2004 Buna ziua, Bunica mea a decedat in anul 2008 si a lasat prin testament ca toata mosterirea sa revina in cote aproximativ egale celor doi nepoti si celor doi ... (vezi toată discuția)
Nu se doreste eliberearea titlului de proprietate gratianl gratianl Buna seara! Bunicul meu a ajuns la o varsta la care se gandeste sa isi rezolve toate actele. La moarte bunicii lui in anul 1953 a primit un certificat de ... (vezi toată discuția)