avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare medicala .
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare medicala .

Buna dimineata, as dori sa aflu unele detalii daca se poate, in privinta urmatorului aspect : In urma cu 2 luni am suferit o accidentare la o partida amicala de fotbal. Dupa aproximativ o luna , in urma mai multor vizite la diversi medici s-a ajuns la concluzia ca este nevoie de operatie. Problema e ca o astfel de operatie ma costa intre 2 si 3 mii de euro.
Intrebarea mea ar fi , in cazul in care imi fac azi asigurare medicala, si operatia va fi peste 2 saptamani , in ce masura ar putea fi platita de societatea de asigurari?
Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns !
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 11:15, 25 Ianuarie 2010
In general, o asigurare medicala nu acopera o maladie/problema deja cunoscuta la incheierea ei. Dvs. cunoasteti acest lucru (vi-sa comunicat de medic si acest lucru este probabil consemnat in fisa Dvs. medicala) si trebuie sa declarati la incheirea asigurarii medicale.

Sansele sunt, dupa pararea, mea foarte slabe.
Ok, dar cum pot depista cei de la asigurari ca eu as avea probleme in momentul incheierii asigurarii?
Daca este vorba de o suma mica, probabil nu se vor face investigatii, dar la 2 sau 3 mii de Euro, se vor uita foarte atent la actele medicale, din care reiese, ca este o afectiune cronica care trebuia sa fie operata.

Chiar daca puteti sa faceti rost de o adeverinta medicala care pune accidentul dupa data incheierii asigurarii, asigurarile "normale" acopera doar tratamentele necesare pentru ca sa puteti fi transportat in Romania.

Pentru a evita probeleme potentiale, trebuie sa aveti o dovada, ca s-a intamplat ceva dupa incheierea asigurarii, iar operatia era necesara pentru ca sa puteti intoarce in tara.
dcozmin a scris:

Ok, dar cum pot depista cei de la asigurari ca eu as avea probleme in momentul incheierii asigurarii?

Interventie moderator
Este jenant sa puneti asemenea intrebari aici,unde se discuta probleme privind legalitatea si nu este o scoala de pacalici.Asigurarile se fac pentru persoane de buna credinta, pentru evenimente viitoare posibile dar nu programate a se intampla.In cazul asigurarilor privind evenimente legate de viata/sanatatea persoanei,orice boli grave/cronice sau urmari ale unor accidente, anterioare asigurarii, este obligatoriu a fi declarate in scris de catre asigurat.Ar fi un motiv suficient pentru a va determine sa abandonati un astfel de plan care tine de moralitate.
Sa nu credeti ca sunteti primul care s-a gandit la o astfel de escrocherie iar metodele de dovedire a incercarii de inselaciune, sunt suficiente la indemana/practica asiguratorilor.
Nu poate fi un risc cuprins in asigurare.
La producerea riscului asigurat se solicita documente.In cazul dumneavoastra veti avea nevoie de adeverinta de la medic care sa certifice data producerii accidentului.Chiar daca accidentul a survenit in urma cu cateva saptamani,operatia este consecinta acestuia.De asemenea,va trebui sa nominalizati persoanele care au fost de fata la momentul producerii accidentului.
Daca sunteti dispus sa spuneti orice in legatura cu data producerii accidentului,putin probabil sa fie dispusi si altii.

Si in ceea ce priveste clauzele medicale care acopera riscul de boala,lucrurile sunt clar delimitate.Exista o perioada de asteptare(adica acestea nu intra in vigoare imediat)tocmai pentru ca bolile preexistente nu sunt cuprinse in asigurare.
Buna credinta este un element esential.
Multa sanatate!
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
ContSters76710, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz despagubire din partea asiguratorului cradu2001 cradu2001 Toate creditele facute sunt de regula asigurate.Socrul meu a facut un credit la CEC vara trecuta si a beneficiat de o polita de asigurare in caz de deces in ... (vezi toată discuția)
Infarctul este considerat boala sau accident? madalinaoprea madalinaoprea O persoana a incheiat angajata la o societate a completat impreuna cu toti ceilalti salariati o asigurare in caz de accident :\"Asigurarea ta in caz de ... (vezi toată discuția)
Plata creditului in caz de deces.. miriam_mir miriam_mir [b] Buna seara!Am si eu o problema...mama mea a decedat in luna septembrie si avea un credit la o banca si deasemeni avea si asigurare medicala! Cum se ... (vezi toată discuția)