Nu s a ajuns la instanta doar la procuror,noi nu am făcut contestație .patroana a zis că a plătit amenda și s a încheiat cazul.Mentionez că poliția a încadrat cazul la accident rutier și ei au înaintat dosarul la procuratura.Noi am renunțat să i dam in judecată dar se pare că ei acuma vor sa se razbune.
Nu scrieti nimic despre PV de cercetare AM. Ati sesizat ITM. Daca nu ati facut-o pana acum , inca o puteti face.
Instanta poate fi o solutie.
Nu vad cum s-ar putea razbuna angajatorul pe dvs.
Accidentul s a produs in august,băiatului i s a luat declarație la poliție ,i au luat și cei de la ITM iar dosarul a fost trimis la procuratura de către poliție,ei ne au spus și de rezultatele ITP.Procuratura a decis că a fost neatenția băiatului.A avut concediu până în 31 ianuarie și începând cu 1 februarie și a dat demisia.Doar acuma i a spus patronul că trebuie să îi plătească reparația mașinii.
Ce s-a intamplat cu dosarul de cercetare AM ? Cereti PV de cercetare a AM si formularul FIAM
Daca s-a declarat AM, victima poate beneficia de prevederile Legii nr. 346/ 2002 republicata, privind asigurarea obligatorie pentru AM si BP,
-art. 18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
Accident de munca
VICTOR-G
Buna ziua.
Am suferit un accident de munca,alunecand pe gheata la servici.
Angajatorul m-a gasit vinovat,deoarece nu m-am deplasat cu atentie.
Dar faptul ca ... (vezi toată discuția)