avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot vinde teren retrocedat de primarie avand ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot vinde teren retrocedat de primarie avand concesiune?

Buna ziua,

in anul 2006 mi s-a retrocedat de catre primarie un teren care a facut obiectul in 2002 unui contract de concesiune caruia trebuie sa ma supun eu.

in obiectul contractului de concesiune se mentioneaza faptul ca acel concesionar trebuie sa ridice in timp de un an o constructie pentru a efectua comert.

Concesionarul nu a ridicat nici o constructie si nu a platit nici suma lunara datorata conform contractului de concesiune.

Doresc sa vand acest teren si nu stiu ce modalitate am la dispozitie sa reziliez contractul.

multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters123740 , utilizator 07:59, 25 Ianuarie 2010
Va trebui sa va adresati printr-o adresa Primariei si sa ii anuntati despre intentia dvs. de a rezilia contractul, dat fiind faptul ca nu s-au respectat clauzele acestuia, ca terenul e nefolosit si sunteti indreptatit, in calitate de proprietar, sa va puteti bucura de toate prerogativele calitatii de proprietar.
In cazul unui refuz sau a lipsei unui raspuns, va ramine calea instantei de judecata, unde va trebuie ajutor de specialitate.
multumesc pentru raspuns.

dar ce trebuie sa faca efectiv primaria?ce document trebuie sa-mi dea, pentru ca am incercat sa rezolv problema de atunci, dar din pacate, se pare ca nu cunosc prea bine legislatia pentru ca nu mi-au oferit nici o solutie si aceasta din nestiinta.
Trebuie sa supuna rezilierea in cadrul unei sedinte cu consilierii?

va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract concesiune cf l50/1991 Costiff Costiff Consiliul Local nu doreste sa rezilieze cateva contracte de concesiune incheiate cf Legii 50/1991 ( deci al caror obiect este dreptul de a construi, nu ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere suprapus cu un contract de concesiune...ce trebuie facut? cataflorescu cataflorescu Buna ziua, As dori sa stiu cui trebuie sa ma adresez ? Primaria mi-a facut un contract de concesiune pe un spatiu cu o durata de 5 ani. Luna trecuta, fara ... (vezi toată discuția)
Fond funciar: concesionarul terenului are calitate procesuala? Mihai Tomescu Mihai Tomescu Speta e destul de simpla ....... fostul proprietar solicita retrocedarea terenului pe vechiul amplasament . Terenul este domeniu public al statului in ... (vezi toată discuția)