avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renovare scarii fara a fi asociatia implicata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renovare scarii fara a fi asociatia implicata

Buna ziua!
As avea nevoie de sfaturi si indrumare legala:
Noi facem parte dintr-o asociatie care face doar strictul necesar-contabilitate. Cand am propus consolidarea a doua scari din trei cate suntem(pentru a putea accesa fonduri europene din PNRR) mai nimeni nu si-a dorit sa isi dea acordul in afara celor de pe scara noastra(4proprietari). Pe langa ca nu a dorit nimeni sa participe la consolidare (pe bani europeni!) suntem acuzati ca vrem banii celorlalti locatari de la sc A si C sa ne renovam si consolidam noi scara(ceea ce evident nu e adevarat).Scara noastra necesita renovare si reabilitare cat mai urgenta, de mentionat. Sa nu mai vorbesc de jignirile si denigrarile aferente pentru aceasta propunere. Dorind sa schimbam lucrurile si sa se faca in sfarsit ceva dupa 6 ani de cand s-a schimbat administratia(si nici nu stia cum au adus aceasta firma de administratie fara sa se decida in vreo Adunare Generala asta) suntem jigniti in ultimul hal.
Astfel ajung la intrebarea mea: se poate legal vorbind sa ne renovam noi (cei 4 proprietari) din banii nostri proprii scara fara sa mai fie aprobat de asociatie si comitetul executiv intr-o Adunare Generala? Nu mai vrem sa depindem de celalalte scari si sa ne vedem noi de renovarile noastre, astfel incat sa incepem cat mai repede, fara implicarea administratoarei sau a comitetului.
De asemenea, femeia de serviciu este obligatoriu de platit? Dansa a inceput sa puna poze cu scara noastra pe grupul asociatiei pentru a arata tuturor cat de rau arata dar nu este de acord cu renovarea si consolidarea(dansa e locatar aici). Pe principiul “stati intr-o scara unde nu se inchide usa si geamurile dar eu nu sunt de acord cu renovarea scarii voastre”(ea stand la scara alaturata. Ni s-a adresat direct ca de ce nu am facut noi nimic pe aceasta scara de cand ne-am mutat. Sa renovez eu toata scara din banii proprii.(eu nu stau singura pe scara).
Ultima modificare: Duminică, 12 Martie 2023
LaBloc222, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:15, 12 Martie 2023
1.Da, se poate, e proprietate comună exclusivă, chiar nu se poate altfel, dacă celelalte scări nu vor. Faceți tabelul cu semnături, pentru a obține decizia majoritară, conform legii 196 din 2018. Atunci e obligatorie pentru toți cei de pe scară.
2. Nu e obligatoriu sa va facă cineva curățenie pe scară, vă organizați și faceți cu rândul, proprietarii de pe scară.
3. PNRR nu e pentru consolidare, cel mult reabilitare energetica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica Aurorae Aurorae Buna ziua. Blocul in care locuiesc are 3 administrații si a fost aprobat pentru reabilitare termica. Ei vor neaparat sa imi darame balconul ca sa puna niste ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari-administrator vs locatari chitaila chitaila Buna ziua, am mare nevoie de sfaturi din partea dvs in problema asociatiei de proprietari. La mine in bloc, pe scara unde stau, s-a dorit infiintarea ... (vezi toată discuția)
Desprindere scara din asociatie de proprietari lt lt Buna ziua, Am o intrebare legata de desprinderea unei scari dintr-o asociatie de proprietari cu datorii mari la furnizori. Locuiesc intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)