avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara... Am un băiat de 8 ani. Tatăl acestuia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara... Am un băiat de 8 ani. Tatăl acestuia m-a dat ...

Bună seara... Am un băiat de 8 ani. Tatăl acestuia ma dat in judecata pt drept de vizita si luare la domiciliu acestuia în week-end-uri si vacante. Țin sa menționez ca tatăl copilului meu nu la recunoscut pe acesta la naștere în certificat fiind trecuta line la tata... Copilului îi este teama de el pt ca acesta decâte ori bea,vine la domiciliu mamei mele acolo unde stau eu cu copilul si mama mea, face scandal,ne agresează fizic si verbal pe mine si mama mea.. De fiecare data vine politia, îi da o amenda si pleca, la următoarea bautură vine înapoi si isi aduce aminte ca are copil si il vrea. Copilul a prins frica de el si nu dorește să-l vadă si sa aibă vreun contract cu el.... Întrebarea mea, dacă el câștiga si are program de vizita si poate lua copilul la domiciliu acestuia, si copilul refuza categoric ce se întâmplă. Il poate lua cu forța dacă el nu dorește? Va mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Anamaria99. , utilizator 08:45, 17 Martie 2023
Testul ADN este făcut si arata ca acesta este tatăl copilului, dar este solicitat de către instanta pt ca eu aveam 14 ani si el 32 fiind concubinul mamei mele, acesta abuzandu ma sexual, și el primind o pedeapsa de 2 ani și 9 luni fără executare, la judecătoria Giurgiu, acolo unde și cred ca are relații... Acum pe data de 21 ma duc împreună cu mama mea acesta fiind martor pt mine, si fratele lui acesta fiind martor pt el... Dasta am întrebat ca dacă el câștiga dreptul de vizita si luarea copilului la domiciliu acestuia, si copilul refuza si nu dorește, poate să-l ia forțat... Va mulțumesc pt răspuns!

Avocat Neagu Elena a scris:

Tatal poate solicita în cadrul acelui proces și stabilirea paternității sale fata de copil urmând sa se efectueze un test ADN în acest sens.
Dvs ne vorbiți acum din ce spune gura lumii ca o sa facă tatal sau deja este un dosar deschis și v-a fost comunicata o cerere de chemare în judecata din partea acestuia în care se vad negru pe alb care sunt solicitările?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizite la domiciliu Johnny71 Johnny71 Mama nu doreste vizite la domiciliu din partea tatalui pentru un copil de 8 luni.se pot interzice vizitele? Tatal nu este trecut pe certificatul de nastere si ... (vezi toată discuția)
Modificare program de vizitare lidiaddd lidiaddd Buna ziua, minor nascut in 2009 dintr o relatie de concubinaj !,Tata infractor si angrenat intr o alta relatie.Mama afla adevarul dupa nasterea copilului ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de tata adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Posibilul tata poate cere efectuarea unui test ADN? Daca da in ce conditii? Multumesc! (vezi toată discuția)