avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare acte Universitate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare acte Universitate

Buna ziua,
revin cu o alta nelamurire. In octombie m.am inscris la universitatea Alma Mater. Dupa 30 zile am facut o cerere de retragere, perioada in care nu s-a beneficiat de cursuri sau alte servicii ale facultatii. La cererea actelor, mi s-a cerut sa platesc taxa pentu acel semestru, desi intrasem la fara taxa.
Pana acum nu am primit actele, iar singura explicatie ce o primesc este ca nu au ajuns de la Sibiu.
E normal sa imi ceara sa platesc o taxa de scolarizare, daca eram la fara taxa?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 18:23, 25 Ianuarie 2010
Nu este normal si nu exista nici temei juridic pentru o plata a vre-unei taxe de scolarizare.
Va multumesc pentru raspuns. V-as ruga daca puteti sa imi spuneti conform carei temei legal un număr de lege, o hotărîre care face referire in acest caz. Deoarece as dori sa citesc si sa fiu informata. Va multumesc, o zi minunata!
Mi-au raspuns prin mail de la secretariatul facultatii. Ei imi dau actele dupa ce platesc in prealabil taxa.
Eu am depus cererea pe 10 octombrie adica la mai putin de 30 zile.
Iar ca raspuns la cerere imi spun asa:" Studenta ......a incheiat ctr........si a fost admisa pe un loc FARA TAXA. Achita taxa de scolarizare aferenta lunii octombrie si taxa de retragere."
Pe langa contractul de scolarizare a trebuit sa semnam si un "Angajament". Primul an fiind fara taxa, suntem obligati sa platim scolarizarea in cazul in care renuntam din anul II la facultate. Dar nu e cazul. EI totusi imi cer sa platesc taxa de scolarizare.
Daca a fost semnat un angajament cu clauzele invocate de catre conducerea facultatii atunci, probabil, va trebui sa platiti acea taxa de retragere.
In schimb nu vad de ce ar trebui sa plateasca cineva o taxa de scolarizare daca a fost declarat admis pe un loc fara taxa.
Singurul temei legal il constituie, probabil, o hotarare interna sau un regulament adoptat de senatul facultatii. Oricum si acesta ar trebui sa fie in concordanta cu Legea invatamantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma de bacalaureat retinuta la facultate Stef12345 Stef12345 Buna seara, Anul trecut am decis sa urmez o facultate. Am dat la ECTS FR 2017-2018 pt ca eram si cu munca. Am platit prima transa de bani 1350 lei si timp de 3 ... (vezi toată discuția)
Facultatea nu imi da diploma de bac si foaia matricola valentin0001 valentin0001 In vara am terminat facultatea la Universitatea din Craiova. Dupa finalizarea facultatii m-am inscris la master si am fost admis, apoi am semnat un contract de ... (vezi toată discuția)
Retragere facultate AVRV AVRV Bună ziua, m-am înscris în toamnă la facultate la Marketing Distanță, și am platit prima rată. Am mers de 2 ori la cursuri și am realizat că nu mi se ... (vezi toată discuția)