avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu minor

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu o situatie, daca se poate. Recent, sotul meu m-a anuntat ca vrea sa ne despartim si s-a mutat din apartamentul in care stateam in chirie, cu contract pe numele lui (ulterior a recunoscut ca are o relatie cu cineva, dar dovezi nu am). Avem 2 copii minori, de 6 si 10 ani. Momentan eu si copiii am ramas in apartament. In aceste conditii insa, doresc sa ma mut impreuna cu copiii in orasul meu natal, unde de altfel am domiciliul in buletin (in orasul actual am avut doar viza de flotant), dupa sfarsitul anului scolar in curs. Mentionez ca procedurile de divort nu au fost inca initiate de niciunul din noi. As dori sa stiu daca se poate opune mutarii noastre si transferului la noua scoala, inainte de divort, respectiv dupa divort (in fiecare din variante). Nu am discutat inca acest aspect cu el, poate ca nu s-ar opune, dar in acest moment incerc sa inteleg ce este legal si ce nu, si ce variante am sa fac aceasta mutare impreuna cu copiii. Moral vorbind, avand in vedere ca el este cel care a initiat separarea si in prezent isi construieste viata cum doreste, mi se pare echitabil sa pot sa fac si eu acelasi lucru impreuna cu copiii, in alta parte. Dar stiu ca legea nu prea tine cont de aceste aspecte. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:44, 16 Martie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea tine cont exclusiv de interesul minorilor si aici e de analizat daca aceasta mutare este sau nu in interesul acestora, adica daca vor putea urma cursuri scolare in aceleasi conditii ca si in actuala locatie, daca vor avea conditii de locuit similare, daca vor putea face sporturile sau hobby urile care le au si aici, daca veti avea venituri sa ii intretineti. etc

Insa problemele acestea se pun doar daca tatal doreste sa ia copii la el, ceea ce nu cred ca va fi cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cum procedez magdav magdav Buna ziua In situatia in care doresc sa cer divortul,cu doi copii minori, casatoria dureaza de 6 ani, cum procedez? Mentionez ca nu exista bunuri comune, din ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minori cristina888 cristina888 Buna seara. Verisoara mea D., domiciliata in orasul G. vrea sa divorteze de sotul ei. (motive: neintelegere, infideliatate). Mentionez ca exista 2 copii ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu in strainatate cu copil minor avand custodie comuna. ContSters350644 ContSters350644 Buna seara.Am nevoie de un sfat pt a stii ce am de facut. Sunt divortata si am 2 copii minori..eu si tatal copiilor avand custodie comuna , divortul a avut ... (vezi toată discuția)