avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Mandatul administratorului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Mandatul administratorului

Bună,
În actul consitutiv al societății (SRL) la mandatul administratorilor (implicit și cei doi acționari) este trecut tip durată: nelimitat.

Conform Art. 2015 din codul civil: ”Dacă părțile nu au prevăzut un termen, contractul de mandat încetează în 3 ani de la încheierea lui.”

În acest caz termenul este ”nelimitat” sau se consideră că nu a fost prevăzut un termen fix și trebuie făcut un act adițional?
Cel mai recent răspuns: anamaria_devplant , utilizator 13:33, 27 Martie 2023
Având în vedere faptul că nu am primit un răspuns aici, m-am consultat cu un avocat și răspunsul este că trebuie actualizat actul constitutiv al societății și determinată perioada mandatului.

Poate va fi de ajutor răspunsul și altora.
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
anamaria_devplant, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare act constitutiv antispam antispam Buna ziua si bine v-am gasit. Am fost de curand la Registrul Comertului pentru a afla de ce am nevoie pentru a prelungi mandatul (expirat) al ... (vezi toată discuția)
Mandatul administratorului unui srl pe 99 de ani AurelTam AurelTam Buna ziua, Am observat ca in Actul Constitutiv de la Registrul Comertului mandatul administratorului unui SRL se face mai nou pe o perioada de 99 ani. Mai ... (vezi toată discuția)
Perioada mandat administrator de 4 ani/nedeterminata Villy1liv Villy1liv Villy1liv Villy1liv Buna ziua, Din cate stiu, in practica se poate numi / se putea numi un administrator cu o perioada nedeterminata a mandatului insa, in legea 31/1990 este ... (vezi toată discuția)