avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Metodă de atac a clasării unei plângeri penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Metodă de atac a clasării unei plângeri penale

Ziua buna!
Am și eu o speță mai ciudată!
Am întocmit o plângere penală care a fost plimbată între mai multe instituții! O parte din ea a ajuns la Parchetul Militar, care m-a încadrat ca martor denunțător. Deoarece mi se părea evident că se dorește clasarea, am solicitat în scris, schimbarea încadrării mele, din maror denunțător în denunțător, pentru a putea contesta eventuala decizie de clasare. Nu am primit niciun răspuns, dar, după câteva luni, cauza a fost clasată. În documentul transmis de parchet procurorul susține că fapta nu există, dar, din audierea celor doi învinuiți, rezultă că nici măcar nu i-a întrebat despre faptele de care erau acuzați... Care sunt metodele de atac ale acestei clasări penibile?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:53, 18 Martie 2023
Codul de Procedură Penală
Art. 339. -

(1) Plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de prim- procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel ori de procurorul şef de secţie al parchetului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva solutiilor procurorului cretu49 cretu49 In anul 2014 rude a unui proprietar (6-7 persoane) au intrat peste chiriasi cu forta scotand usa din balamale, in prezenta politiei. Unul din chiriasi a fost ... (vezi toată discuția)
Martori (mincinoşi) chemaţi ilegal să dea declaraţii sub jurământ ? zxc1 zxc1 Ce Încadrare Juridică (faptă penală) i se aplică unei persoane (preşedintă de Asociaţie de Proprietari) care, pentru a reuși clasarea dosarului penal ... (vezi toată discuția)
Pot dovedii ca procurorul de caz a scris falsuri si neadevaruri in ordonanta de calsare cu nup ! poate fii acuzat de favorizarea faptuitorului si fals intelectual ori alte fapte penale ? soparla62 soparla62 Buna ziua, doresc a va cere ajutorul cu un sfat. Procurorul si politistul care sau ocupat de un dosar penal clasat cu NUP, au scris in ordonanta de clasare , ... (vezi toată discuția)