avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Luarea in evidenta a unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Luarea in evidenta a unui apartament

Bună seara,

Știu că în urma obținerii unui apartament prin cumpărare trebuie să mergi la administrația imobilului pentru a fi luat în evidență, la enel și gaze pentru încheierea contractelor, la direcția generală de impozite și taxe locale.
Întrebare:
În locurile astea trebuie doar să arăți documentele originale, contract de vânzare - cumpărare și CI, sau trebuie să dai și copii după aceste documente ?
Dacă nu trebuie să dai copii după documentele în cauză, există și o lege care să stipuleze asta ?

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:22, 18 Martie 2023
O copie xerox simpla dupa contract, trebuie sa rămână și la Primarie și la furnizorii de utilități.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte trebuie verificate la cumparare apartament? laura07 laura07 Buna ziua Vreau sa cumpar un apartament in Brasov si ma intereseaza ce acte trebuie sa obtin/verific Care sunt etapele cumpararii unui apartament? Dar dupa ... (vezi toată discuția)
Transfer de utilitati lavi_s_ar lavi_s_ar care este temeiul legal prin care pot obliga un client, caruia i-am vandut un apartament, sa isi schimbe utilitatile, respectiv gazul pe numele lui. tin sa ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare imobil cu clauza de uzulfruct viager asya asya am o intrebare ,pariinti mei mi-au facut act de vanzare cumparare pe locuinta cu clauza de uzulfruct viager,tatal a decedat acum 6 ani iar mama acum,cum schimb ... (vezi toată discuția)