avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revocarea donatiei intre soti in urma desfacerii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revocarea donatiei intre soti in urma desfacerii casatoriei

as vrea sa aflu detalii despre revocarea donatiei intre soti in urma desfacerii casatoriei. concret: in timpul casatoriei, eu si fostul meu sot am construit un imobil caruia i-am dat destinatia de hotel. pentru ca nu am mai avut bani sa il terminam pentru a-l pune in functiune, ne-am asociat, vanzand doua treimi altor doua persoane care ulterior au devenit asociati intr-un srl cu fostul sot., iar a treia treime, care era pe numele meu si al fostului sot,eu am consimtit sa fie adusa ca aport la capitalul societatii nou formate(in care eu nu am fost asociata). intrebare: daca nu a fost intocmit un act de donatie propriuzisa,ci doar actul in care eu declar ca,,bunul nostru comun, eu consimt sa fie adus aport la capitalul societatii, aceasta de considera o donatie in favoarea fostului sot si prin urmare poate fi revocata? daca nu(DOAMNE FERESTE), ce este de facut? sant de trei ani in proces, am schimbat o sereie de avocati, pentru ca, eu, nemaiavand bani, cu mare revolta am constatat ca rand pe rand, fiecare m-a ,,vandut". am muncit o viata, ca acum, cand ar fi trebui sa pot sa culeg rodul muncii si a sacrificiilor mele, sa ajung pe strada, fara absolut nimic, cu un copil care se chinuie alaturi de mine! ma rog la dumnezeu ca cineva sa poata sa ma sfatuiasca ce pot face si daca cunoaste spete in acest subiect. multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:05, 26 Ianuarie 2010
Nu este considerata donatie. Ci doar un accept pt a dispune de un bun comun. In cazul coproprietatii devalmase ( bunurile comune din timpul casatoriei) este nevoie si de acordul celuilalt sot, ceea ce ati facut.

Donatie ar fi fost daca dvs. aveati un bun dinaintea casatoriei, sau mosteneati ceva si donati jumatate/tot sotului. Aceasta se putea revoca.
Partile sociale in acel SRL intra in masa partajabila, chiar daca apare fostul sot ca asociat, iar Dvs. nu...
micula alina a scris:
a treia treime, care era pe numele meu si al fostului sot,eu am consimtit sa fie adusa ca aport la capitalul societatii nou formate(in care eu nu am fost asociata).

Asta inseamna ca treimea respectiva a devenit proprietatea societatii, nu a fost nicio donatie.

daca nu(DOAMNE FERESTE), ce este de facut?

Partajati partile sociale ale sotului, din ele vi se cuvine o parte - in principiu jumatate.

sant de trei ani in proces, am schimbat o sereie de avocati, pentru ca, eu, nemaiavand bani, cu mare revolta am constatat ca rand pe rand, fiecare m-a ,,vandut".

Ar fi util sa ne spuneti pentru ce v-ati judecat, cu cine, si cu ce solutie.
desi asteptam(speram)alt raspuns, va multumesc. m-am judecat cu el, dar mi s-a spus ca partile sociale dintr-un srl nu sant partajabile. desi, cum am spus la inceput, am construit impreuna, pe numele amandoura,din veniturile comune(nu am avut nimic inaintea casatoriei nici eu, nici el; am fost ,,doua straite goale" -cum se spune).am fost plecati in italia unde am muncit-la negru, ca asa era in acei ani(90), am facut totul impreuna, acum el are totul, eu-nimic!!!!!!!!. dar, datorita faptului ca actuala lui sotie este fiica unei persoane influente in oras, nu gasesc un avocat care sa-mi spuna clar ce sanse am si ce e de facut! toti mi-au promis marea-cu-sarea, dar,incet-incet s-au sucit caci,deh! eu sant nimeni!cumplit cum dreptatea sta de partea celor cu bani si nu de partea adevarului! daca puteti sa ma sfatuiti ce pot sa fac, ar fi o mare usurare caci, asa, sant convinsa ca sfatul dvs. nu este fals sau influentat de ce stiu eu ce motiv ascunse! multumesc
buna ziua!
eu ma raliez opinei potrivit careia bunurile dobandite de catre soti pentru exercitarea profesiei sunt bunuri proprii, fiecarui sot. art.31 lit e cod familie.
parerile in aceasta materie sunt impartite.

Alte discuții în legătură

Proces de partaj cu averea inregistrata pe persoana juridica mmireille mmireille Am divortat de curand. Eu si fostul sot am pus bazele unei afaceri in timpul casatoriei, afacere infiintata acum 18 ani. Majoritatea bunurilor sunt pe firma. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca dupa divort (>30 ani casnicie,copii ... risteafl risteafl Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dupa divort (>30 ani casnicie,copii majori) in care am dobandit impreuna o casa ,dar avem si o afacere in care sotul ... (vezi toată discuția)
Divort+firma cammelia cammelia Buna ziua, as vrea sa stiu daca in cazul unui divort la partaj se ia in calcul firma ( cu tot ce implica o firma: bunuri mobile si imobile, profit, etc), mai ... (vezi toată discuția)