avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Am o speța cu angajatorul care nu a mai ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Am o speța cu angajatorul care nu a mai depus declarația ...

Buna ziua,
Am o speța cu angajatorul care nu a mai depus declarația D112 de peste 7 luni si eu apar fara venituri la ANAF de atunci. Recent am descoperit acest lucru când am solicitat adăugarea soției ca si coasigurat dar angajatorul mi-a răspuns ca nu poate face acest lucru deoarece nu a plătit taxele pentru ca firma are ceva probleme .
Ideea este ca nici nu încearcă sa facă nimic de 3 luni de când am solicitat sa facă declarațiile si sa adauge soția ca si coasigurat.
Ce pot face in situația de fata ca angajatorul sa depună aceste declarațiile?
Sesizare ITM?
Sesizare ANAF?
Sau către ce instituție ma îndrumați a face sesizarea a situației ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:08, 21 Martie 2023
Bună ziua,

Sesizare ITM?
Sesizare ANAF?

Ambele instituții pot fi sesizate.
Mai nou - adică de anul trecut - stopajul la sursă e considerat evaziune fiscală și e incriminat penal.

„Știți că, începând cu 1 martie 2022, neplata impozitelor și contribuțiilor cu reținere la sursă este infracțiune. În colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române, am înaintat miercuri (7 septembrie 2022 - n. red.), pentru continuarea cercetărilor penale în aceste cazuri de evaziune fiscală, sesizări pentru un număr de 52.976 de contribuabili activi, care aveau înregistrate ca obligații totale 373 de milioane de lei. Urmează ca Inspectoratul General al Poliției Române să transmită fiecărui inspectorat teritorial de poliție agenții economici care își desfășoară activitatea în fiecare județ și în fiecare sector și să se înceapă cercetarea penală”, a declarat azi (în 9 septembrie 2022) la o conferință de presă, Lucian Heiuș, președintele Fiscului.

www.avocatnet.ro/articol_606... /

Eu nu zic să-i faceți direct reclamație. Mai încercați să vorbiți cu el și spuneți-i să se informeze asupra consecințelor.
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,
Și mulțumesc de răspuns, voi mai încerca sa discut din nou!
In cazul in care nu ajungem la un consens voi continua cu sesizare către ITM/ANAF și voi caută o companie mai serioasă!
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2023
utianu ionut, utilizator
ITM-ul nu are legatura cu ceea ce doriti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat la o firma...fara sa stie ca lucreaza acolo...! gigelas gigelas Cetateanul X,lucreaza la o firma,Y - acesta fiind,de fapt pensionar. De curand,a trebuit sa i se recalculeze pensia,ocazie cu care a aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Asigurat casmb toderita toderita Buna ziua, lucrez la o firma care plateste la zi toate darile catre stat.Am mers la medicul de familie si din luna iulie nu mai apar ca asigurat la CASMB( am ... (vezi toată discuția)
Contract de munca neinregistrat mircea_g21 mircea_g21 Am lucrat la o firma o perioada de timp cu contractul de munca neinregistrat. Pe toata aceasta perioada am fost asigurat ca acel contract de munca a fost ... (vezi toată discuția)