avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Sotul meu a decedat in timpul casatoriei, a cumparat o casa ca bun propriu, in tipmul casatoriei, intabuata numai pe numele lui , cu bani din surse proprii proprii, scrie in contractul de vanzare-cumparare.
Sotul a avut un baiat, din alta casatorie, care a decedat la 3 luni dupa sotul meu, nu era casatorit si nu avea copii.
Cum pot transforma acest bun din bun propriu in bun comun, pentru a avea drept de mostenire ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:12, 27 Martie 2023
Pana la partaj, nu. Aveti prin lege drept de abitatie viagera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v-c doar pe numele unuia din soti anonimiu anonimiu As avea si eu 2 intrebari:daca vand un apartament bun propriu dobandit inainte de casatorie iar cu banii primiti achizitionez o ... (vezi toată discuția)
Convenție matrimonială după căsătorie: pot fi trecute bunurile comune doar în proprietatea unuia dintre soți? alfa19 alfa19 Casatorie in noiembrie 2011. Comunitate legala. 1. Sotia a achizitionat in timpul casatoriei un spatiu comercial si un autoturism. Dorim ca aceste bunuri sa ... (vezi toată discuția)
Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)