avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Îmi pot schimba numele de familie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Îmi pot schimba numele de familie?

Buna ziua. Doresc sa îmi schimb numele de familie. Parintii mei nu au fost niciodata căsătoriți insa la nastere am luat numele de familie al tatalui. Cu el am avut contact minim spre deloc toata viata, deci as dori sa trec pe numele de familie al mamei pt ca asa ar fi cel mai logic. As dori sa îmi spuneti daca se poate sau nu dat fiind faptul ca nu au fost căsătoriți! Mulțumesc
Se poate schimba numele de familie.
De regula aceasta schimbare se face pe cale administrativa.
Dar, trebuie sa aveti motive temeinice.
Imprejurarea ca parintii nu au fost casatoriti, nu este un motiv temeinic.
Ar fi bine sa luati legatura cu un avocat din localitatea dvs. pentru a discuta si a identifica impreuna daca exista sau nu motive temeinice pentru ca o astfel de cerere sa fie admisibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As putea schimba numele de familie al fetitei ? Madalina Mada Madalina Mada Buna ziua ,fata mea este trecuta pe numele de familie al tatalui as putea trece fata pe numele meu de familie desi tatal nu vrea sa il schimb dar nici nu ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor dupa decesul tatalui Elena2014 Elena2014 Doresc sa schimb numele minorului in varsta de 4 ani, dupa decesul tatalui. Dupa casatorie, eu mi-am pastrat numele parintilor.La nastere, certificatul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa îmi schimb numele de familie. annamarria annamarria Buna! Am și eu o problemă sper că mă puteți ajuta. În urmă cu vreo 4-5 ani părinții mei au divorțat, iar eu am rămas în custodia ... (vezi toată discuția)