avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... cass pentru cei care se reintorc in tara si nu au ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

cass pentru cei care se reintorc in tara si nu au resedinta fiscala

Buna ziua

In primul rind scuzati pentru limbajul butucanos.

Eu stau in Canada din anii 90, si nu am fost niciodata in evidentza fiscala, in Romania, chiar daca sint cetatean roman.

In 2021 am vizitat Romania si mi-am facut carte de identitate. Speram sa pot sa ma reintorc definitiv in Romania in 2021 dar nu am reusit sa ma reintorc, nici in 2021 nici in 2022.

Anul acesta o sa emigrez in Romania, (sint suta la suta sigur. ca o sa se intimple).

Dupa cum am inteles, dupa ce ajung in Romania, trebuie sa astept 182 de zile, dupa care pot sa aplic sa fiu luat in evidenta fiscala.

Intrebarea me este: cum fac eu sa ma asigur la CASS imediat dupa ce am sosit in Romania?

Dupa cum inteleg eu, cit timp eu nu sint luat in evidentza fiscala,,atunci veniturile pe care le am din strainatate sint neimpozabile,,deci, pe aceast perioada de asteptare, pot sa platest 10% din salariul minim pe economie, pe numarul de luni pina la mai 2024.

Multumes pt raspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Martie 2023
ender1986, utilizator
Cel mai recent răspuns: ender1986 , utilizator 17:56, 5 Aprilie 2023
Multumesc mult pentru raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Aprilie 2023
ender1986, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim suspendat in vederea detasarii in strainatate vs. obligatie plata cass voluntar trandafir2 trandafir2 Buna ziua, In situatia unei persoane detasata in strainatate si cu contractul de munca suspendat la Angajatorul roman, exista obligatia platii cass prin ... (vezi toată discuția)
Plata cass de 5,5 % retroactiv asupra unui venit agricol realizat in 2012 jozsef60 jozsef60 Am realizat in anul 2012 un venit agricol. Conform reglementarilor de atunci am platit catre Stat un impozit de 2% asupra venitului total realizat. In ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru nerezidenti care obtin venituri din chirii. ContSters320921 ContSters320921 Ma adresez la Dvs. pentru un ajutor ca sa clarific situatia mea privind cererea de plata CASS. In primul rand, mentionez ca sunt un cetatean roman, ... (vezi toată discuția)