avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Ce contract de munca sa fac la fluctuatie mare de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Ce contract de munca sa fac la fluctuatie mare de personal ?

Buna ziua,
Am o problema ,o firma al carui obiect de activitate sunt constructiile, are o fluctuatie mare de personal ,adica il angajez si dupa 2 sapt sau o luna nu mai vine la munca fara explicatie zice ca nu se adapteaz si e o intreaga umblatura cu actele pe la ITM .Cine ma poate ajuta cu o solutie sa evit umblatura asta la ITM,pot sa le fac conventii civile de munca? sau ce altceva pot face?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:56, 26 Ianuarie 2010
Despre conventii civile, personal sunt de parere ca nu, cel putin nu in mod legal (insa poate gaiti pareri argumentate ca se poate, si atunci va doresc succes.).

Din pacate, nu exista o solutie pentru a ocoli alergatura la ITM.
Eu incerc sa fac contracte de munca pe durata detreminata (1 - 6 luni), pentru ca la astea e mai simplu cu incetarea contractului, dar nu cu mult mai simplu, si tot trebuie mers la ITM.
Stiu cum e cu fluctuatia la muncitori, insa din pacate legislatia este una pentru toata lumea, si prima grija este combaterea muncii la negru, apoi protectia salaritilor. De aceea nu exista modalitate de lucru fara inregistrari , ras inregistrari si para inregistrari la ITM. Niciodata legisilatia nu va tine cont de alergatura patronului sau a angajatilor de la resurse umane, din pacate.
In activitatea de recrutare aveti o problema ; pe de o parte recrutarea este defectuasa,poate nu sunt transmise toate informatiile referitoare la activitatea depusa,selectia este deficitara si pe de alta parte este categoria sociala de care aveti nevoie necesita o alta abordare.

Puteti incheia contracte de prestari servicii sau activitatile dvs. sa fie efectuate de PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul civil de prestari servicii Cristina.Obreja Cristina.Obreja In ultimul timp mi se dau informatii contradictorii cu privire la contractele civile de prestari servicii. Eu, de exemplu, le fac contracte civile de prestari ... (vezi toată discuția)
Mai exista conventia civila pe baza codului civil? dallia dallia Din cate am inteles codul muncii a fost modificat, astfel incat sa se poata incheia contracte de munca cu timp partial chiar si sub 2 ore pe zi (sub 10 ore pe ... (vezi toată discuția)
Serviciu de inchiriere ospatari ContSters146557 ContSters146557 Buna ziua, Avem o firma care se ocupa cu serviciul de inchiriere ospatari, barmani, hostess si promoteri pentru evenimente. In CUI ca domeniu de activitate ... (vezi toată discuția)