avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ce suma maxima ai voie sa deduci cu autoturismul pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce suma maxima ai voie sa deduci cu autoturismul pe luna la pfa?

Ce suma maxima ai voie sa deduci cu autoturismul pe luna la pfa?( reparatii motorina etc )
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 18:01, 27 Martie 2023
50% din valoarea lor daca nu se intocmesc foi de parcurs.
Amortizarea e limitata de 1500 lei/luna.

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

50% din valoarea lor daca nu se intocmesc foi de parcurs.
Amortizarea e limitata de 1500 lei/luna.

am mai primit niste răspunsuri si nu am inteles care este treaba cu amortizarea, adica daca am deductat din reparatii 2000 lei, doar 1500 e deductibil?
sau de ex daca cumpar o masina in rate pt pfa, am voie sa deduc doar 1500 lei? pe luna
De ex daca masina costa 12.000 lei nu intra pe cheltuiala deodata toata suma de 12.000 lei.
Durata de amortizare este de 4 ani . Asta inseamna ca in primul an putem deduce din valoarea de achizitie 3000 lei ( e mai putin de 1500 lei/luna) , al doilea an 3000 lei si dupa 4 ani toata va.loarea masinii de 12.000 lei a intrat pe cheltuiala.
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
Grama Cornel - Consultant fiscal, Consultant fiscal

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

De ex daca masina costa 12.000 lei nu intra pe cheltuiala deodata toata suma de 12.000 lei.
Durata de amortizare este de 4 ani . Asta inseamna ca in primul an putem deduce din valoarea de achizitie 3000 lei ( e mai putin de 1500 lei/luna) , al doilea an 3000 lei si dupa 4 ani toata va.loarea masinii de 12.000 lei a intrat pe cheltuiala.

am inteles, dar asa cu motorina si reparațiile pot sa deduc cat vreau eu, nu am nici o limita?
da dar 50% din valoarea lor e deductibil. ( fara limita) . Acuma nici sa exagerati cu ele :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare + cheltuieli cu auto cristian_conea cristian_conea Sunt titular de Intrepr.Individ., neinregistrat in scopuri de TVA. Am achizitionat auto pe firma la data de 1 iulie 2013 cu 72000 lei. Utilizez auto si in ... (vezi toată discuția)
Amortizare masina cabinet stomatologic Tzintzi Tzintzi Buna ziua, vreau sa achizitionez o masina pentru un cabinet stomatologic. Masina o achizitionez prin leasing financiar si are o valoarea de 40.000 euro. Voi ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli achizitie auto cristian_conea cristian_conea Am achizitionat auto pt. Intrepr.Individ.neinreg.in scopuri de TVA (utilizat si in interes personal) si imediat am dotat-o cu alarma (300 lei). Amortizarea o ... (vezi toată discuția)