avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua! Care este termenul legal în care poliția ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua! Care este termenul legal în care poliția trebuie ...

Bună ziua! Care este termenul legal în care poliția trebuie să depună la IML ordonanța întocmită în cazul unui deces suspect petrecut în spital? In concret, soacra mea a murit în spital,s-a cerut de către spital întocmirea de către poliție a acestei ordonanțe(bănuiesc de cercetare), ordonanța a fost depusă la poliția municipiului dar neajungand la IML se refuza eliberarea decedatului. Deci care este termenul legal în care organul de poliție tb.sa depună aceasta ordonanță la IML? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: doru chirvase , utilizator 18:21, 29 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Constatarea şi expertiza medico legală pe cadavre ,parte integrantă din Ordin 255/2000, Ordin 1134/2000
(3) Autopsia cadavrului, respectiv a părţilor de cadavru sau a pieselor scheletice, se efectuează numai în cazul în care organele judiciare pun la dispoziţie medicului legist:

a) ordonanţa procurorului sau încheierea instanţei de efectuare a autopsiei, care conţine obiectivele acesteia;

b) procesul-verbal de cercetare la faţa locului;

c) copia de pe foaia de observaţie clinică completă, în cazul persoanelor decedate în cursul spitalizării.

Termenul poate varia intre 24 si 72 de ore
Art. 43. -
Regulamentul privind efectuarea autopsiilor medico-legale se elaborează de către Consiliul superior de medicină legală cu respectarea Recomandării nr. R (99)-3/2.02.1999 a Comitetului de miniştri al Consiliului Europei privind armonizarea regulilor autopsiei medico-legale pentru statele membre şi se aprobă prin ordin al ministrului sănătăţii.
Buna ziua! Multumesc foarte mult pentru raspuns. Avand in vedere ca nici pana azi (29.03.2023) politia nu a depus la IML actele complete care constituiau dosarul ordonantei si ca de la demararea cercetarilor (24.08.2023) au trecut 6(sase) zile eu fiind in imposibilitatea de a ridica decedatul de la morga pana acum, va rog sa ma indrumati unde pot depune plangere impotriva politiei pentru nerespectarea termenului legal de solutionare(24-72 ore). Mentionez ca nu vreau sa depun o simpla plangere la politie pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu ci vizez o actiune penala la cele mai inalte instante. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez.Va multumesc anticipat pentru raspuns. Cu respect! Doru Chirvase

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier pe trecere de pietoni client889 client889 Buna ziua! Am fost implicat intr-un accident rutier in 29.decembrie 2013. Am accidentat usor o persoana pe trecerea de pietoni, care dupa accident a fost dusa ... (vezi toată discuția)
Despagubire accident cu victime Cosmin Tudor Cosmin Tudor buna ziua. va rog sa ma ajutati cu cateva pareri despre urmatoarea situatie. am o ruda care a suferit un accident de circulatie. Un sofer a lovit-o pe trecerea ... (vezi toată discuția)
Exista lege in romania? posomog simona adriana posomog simona adriana Am fost batuta ieri seara de doua vecine cu o matura si o lopata. politia nu a facut nimic considerand conflictul intre familii si fara martori. La spital nu ... (vezi toată discuția)