avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie casă mostenita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie casă mostenita

Buna ziua,
Exista vreo posibilitate sa donez partea mea din casa mostenita de la bunici ?
Nu am nici o pretentie financiara .
Doresc sa aflu metoda prin care sa ma coste cat mai putin actele care trebuiesc facute la donatie .
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2023
Barzote, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:27, 28 Martie 2023
Dvs trebuie sa aveți actul de proprietate, documentația cadastrala și intabularea.
Onorariul notarial pentru contractul de donație îl achita cel care primește.
Sunteți ruda cu cel căruia vreți sa ii donați?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de schimb imobil-auto draghicidumitruadrian draghicidumitruadrian Buna ziua, Am o intrebare: Am vazut ca exista contractul de schimb. Doresc sa evit momentan costurile inutile cu cadastru etc (contract de vanzare-cump) si ... (vezi toată discuția)
Pot ceda partea mea de mostenire? annna22 annna22 As dori sa aflu cum pot proceda in urmatoarea situatie: Bunicul meu a decedat in urma cu multi ani,lasand in urma un teren cu casa de 300 mp.Dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)
Se poate face schimb de locuinte intre frati,fara a face docmentatie cadastrala viorica chita viorica chita buna ziua,am o intrebare tanand cont de criza prin care trecem,daca se poate face un schimb de locuinte care se afla de fapt la aceeasi adresa.Mai explicit ,o ... (vezi toată discuția)