avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara! In februariea am fost implicat intr un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara! In februariea am fost implicat intr un accident rutier. ...

Buna seara! In februariea am fost implicat intr un accident rutier. In masina eram eu si cu inca un cuplu si eram toti bauti, eu fiind cel mai beat. Cand a venit politia si am dat declaratii, eu nu mi aminteam absolut nimic si asta am declarat si ceilalti doi au refuzat sa dea declaratii, dar NU AM FOST EU LA VOLAN. In aer mi a iesit cel mai mult si am fost si la probe de sange. Ni s au retinut permisele la toti 3 si mi s a eliberat dovada fara drept art 336 si 196 pentru ca fata s a lovit putin, dar nu a avut nimic grav.
Eu m am intalnit cu politistul si mi a spus ca era clar ca nu am fost eu la volan doar ca daca nu am dat o declaratie buna nu a avut ce sa faca. Ulterior mi a dat un nr de telefon unde cer la birou rutier ca sa aflu ce se intampla cu cazu meu. Cei de la birou mi au zis ca dosaru e la parchet si sa revin intr o saptamana. Am fost la parchet si am depus cerere de audiere la procuror, dar cand am fost sunat mi s a spus ca dosaru nu e la ei si doamna de la telefon mi a zis sa merg la politie ca pe perioada cercetarii penale mi se poate elibera dovada cu drept, avand in vedere ca nu am fost inculpat. Am tot sunat la birou rutier si nu mai raspunde nimeni la telefon si cand am discutat cu soferul autourismului din timpul accidentului, mi a spus ca doaaru e la tribunal.
Ce as putea sa fac eu in situatia de fata ca sa mi recuperez permisu?
In vara o sa plec in America pentru o perioada de 4 luni, ma afecteaza intr un fel?
Care sunt sansele ca cei doi sa incerce sa ma acuze pe mine ca am fost la volan? Tin sa mentionez ca a venit si criminalistica care ne a luat amprentele si geaca de pe noi pentru amprenta airbag. Ei doi au si avocat
Cel mai recent răspuns: Georgeplss , utilizator 19:27, 29 Martie 2023
Este situatie complexa si delicata
Este hazardat sa ne pronuntam ce vor invoca celelalte persoane,interesul acestra fiind sa se disculpe
Avand in vede declaratia pe care ati dat-o si care connform politistului va incrimineaza este de preferat sa contactati aparator ales care sa analizeze continutul dosarului si sa hotarasca strategia de reprezentare si de aparare a intereselor dv

ynocentta a scris:

Este situatie complexa si delicata
Este hazardat sa ne pronuntam ce vor invoca celelalte persoane,interesul acestra fiind sa se disculpe
Avand in vede declaratia pe care ati dat-o si care connform politistului va incrimineaza este de preferat sa contactati aparator ales care sa analizeze continutul dosarului si sa hotarasca strategia de reprezentare si de aparare a intereselor dv

Pai nu stiu daca chiar are sens sa mi iau avocat. Eu ma gandeam sa ma duc sa caut procuroru care se ocupa de dosar sau politistu si sa vorbesc cu ei. Sa le spun ca daca chiar am fost eu la volan, de ce ei doi au refuzat sa declare si nu au zis ca direct ca am fost eu si in plus de asta ei nu au avut asa mare alcoolemie( in jur de 0.5)
Am uitat sa mentionez ca de dimineata cand mi am revenit, am vorbit cu politistul si i am spus ca n am fost eu si cine a condus. Acesta m a inregistrat si mi a zis ca o sa ma ajute mai departe inregistrarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in data de 11.08.2020 am avut un accident rutier " ... Trestiuta Trestiuta Buna ziua, in data de 11.08.2020 am avut un accident rutier \" cu victime \"... Pun \" \" pentru ca am impins pe un motociglist de pe motor, aveam aprox 20 ... (vezi toată discuția)
Ptr recuperarea permisului de conducere cheffovidiu cheffovidiu Buna ziua, Ma numesc Ovidiu, am si eu o problema si sper sa ma ajuta-ti. In data de 28.10.2009 am avut accident rutier,eu fiind soferul, pentru motivul ... (vezi toată discuția)
Suspect in dosar Marian mirel andrei Marian mirel andrei Bausem doua beri si a trebuit sa ma duc la magazin in acest timp cand ma deplasam la magazin am lovit un pieton m-am speriat si am vb cu cumnata care in ... (vezi toată discuția)