avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Procedura juridica
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Procedura juridica

Buna ziua,

poate fi data o persoana in judecata in lipsa probelor ? Poate porni un proces impotriva unei persoane daca nu exista niciun fel de dovada impotriva ei ? Nu trebuie administrate mai intai dovezi pentru a putea incepe un proces ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Admiterea sau respingerea unei cereri de chemare in judecata se bazeaza tocmai pe temeinicia probelor. De aceea exista termene intr-un proces! Pentru a fi administrate probele. Pe baza acestor probe judecatorul isi formeaza o convingere proprie si pronunta o hotarare de admitere sau respingere.
Oricine are dreptul de a promova o actiune in instanta...
Cel care promoveaza o actiune in instanta fara a avea probe va fi sanctionat prin respingerea cererii si obligarea la plata cheltuielilor de judecata.
Instanţele sunt obligate să primească orice cerere, dreptul de petiţionare este un drept constitutional, numai că rezultatul petiţiei îl dă instanţa şi atunci se vede dacă este sau nu întemeiată cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a schimbat procedura? Just-drept Just-drept Am facut plangere impotriva unei ord. de NUP data de Parchet, plangerea fiind depusa la instanta conf. art. 340 cpp. Am primit de curand o citatie prin care ... (vezi toată discuția)
Abuzul de drept procesual Martonze Martonze Bună ziua Mă interesează dacă, în cursul unui proces civil-urmează al 5-lea termen-pot invoca abuzul de drept procesual şi solicita daune. De fapt, nu ... (vezi toată discuția)
Neintemeiere DJust DJust este posibil sa se dea neintemeierea unui proces dupa 7 luni de zile? perioada in decursul caruia a avut loc o audiere cu martori, s-au depus probe la dosar si ... (vezi toată discuția)